Sport

I Niš ima svog Novaka

Momak koji se podjednako uspešno bori u ringu i na fudbalskom terenu jedva uspeva da prebroji sve medalje i trofeje koje redovno osvaja na evropskim i svetskim prvenstvima. Voli kik boks i fudbal sa istom strašću… U oktobru ga čeka Evropsko prvenstvo u Mariboru koje željno iščekuje, do tada ozbiljno će igrati fubal kako bi se bolje “prodao”, kaže za Niške Vesti.

“Ovu godinu sam odlično započeo. Prvo sam osvojio trofej Zaječara, borio sam se protiv takmičara iz Makedonije, njega dobio sa 3:O i tako osvojio pehar za najboljeg borca. Prvenstvo Balkana, borio sam se na prvenstvu države, za reprezentaciju A klasa uzeo zlato i pehar za najboljeg borca, osvojen je i Trofej Niša, sada slede prvo pripreme na Tari a onda i prvenstvo Evrope krajem oktobra u Mariboru”, kaže Novak Radulović za naš portal.13393049 10205085002523414 1436593126 n

Ovaj mladi Nišlija osvojio je sve što se osvojiti da.

Imam sve medalje koje su mogle da se osvoje. Imam dve bronze na svetskim i jednu bronzu na evropskom prvenstvu, osvojio sam Evropski kup, prvenstvo Balkana dva puta i Balkanski kup, petnaest puta sam bio prvak države, nekoliko puta najbolji borac na celom takmičenju”, ponosno će on.

Pored treninga imam vremena za izlaske sa drugarima, drugaricama i devojkama kaže kroz smeh ovaj mladi borac.

“Kada izađem sa drugarima ne pričamo o sportu, uglavnom pričamo o devojkama. Svi misle da mi profesionalni sportisti samo mislimo na sport, treniramo i ništa drugo ne radimo – ali nije baš tako… Ja ne treniram mnogo, ali treniram veoma naporno. Na svakom treningu dajem sve od sebe. Ujutru idem na trenig fudbala, popodne odradim trening kik boksa, sutradan imam jedan trening – fudbal ujutru i tako u krug. Nikada se ne preforsiram, gledam da mi trening bude jak i kvalitetan”, kaže ovaj uspešni Nišlija.

Diploma u ruci uz sportske uspehe je nešto čemu teži.

“Fakultet prošle godine nisam upisao zbog obaveza oko takmičenja, ali ću ove godine da upišem Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Prijemni ne bi trebalo da mi bude težak, jer se polažu sportovi koji meni leže”, siguran je Novak.

13407560 10205085002443412 50887517 n

Kik boks i fudbal se jednako vole, barem kada je ovaj Nišlija u pitanju.

“Jednako volim i borilačke sportove ali i fudbal, jer sam kao mali počeo da treniram oba sporta. Prvi meč u kik boksu sam uradio sa 6 godina i to je moja prva ljubav, ali uporedo treniram oba sporta već čitavu deceniju. Imam preko 90 mečeva u kik boksu u fudbalu sam veoma uspešan. Kad bi morao da se odlučim otpisao bih teška srca kik boks, jer sa fudbalom kada bi otišao u inostranstvo ne bi mogao da treniram kik boks”, kaže Radulović.

Slede pripreme ali i bitna takmičenja.

“Sledi Prvenstvo Evrope krajem oktobra u Mariboru i to je meni prvi put da idem u konkurenciji seniora. Išao sam nekoliko puta na juniorskim evropskim i na juniorskim svetskim, prvi put idem u ovoj kategoriji. Jedva čekam da izađem na teren. Iskusan sam borac i uvek sam spreman. Biće tu i dobrih boraca kao što su Rusi, Azerbejdžanci i Ukrainci, ali ja verujem u sebe”, uveren je ovaj momak.

Na pitanje gde se Srbija nalazi na svetskoj mapi kada je kik boks u pitanju, dobijamo zanimljiv odgovor.

“Mi smo drugi po uspešnosti, odmah posle Rusije. Uvek u finalu bude Rusija – Srbija. Ostali takmičari se plaše naših boraca, Bugari i Hrvati. Sa Rusima to bude drugačije… malo se plašimo mi njih, malo oni nas, izjednačeni smo”, kaže kroz smeh Radulović.

13382066 10205085002723419 1814552630 n

Osam golova u polusezoni i neretko etiketa igrača utakmice, govori da u fudbalu ovaj mladi Nišlija ima čemu da se nada.

Krajem juna se vraćam u “Dinamo” Vranje jer sam za njih potpisao prošle godine.. Bio sam na pozajmici u “Timočanin-u” u Knjaževcu to je Srpska liga ali evo vraćam se u Dinamo. Idem na pripreme sa njima. Treniraću tamo, to je Prva liga Srbije, to je dobra liga a ja ću da pokušam da uspem u fudalu da se prodam za neki veliki klub”, završava uvereno Radulović.

Ostaje da sačekamo još koju medalju i pehar koji nam rado u grad na Nišavi donosi niški Novak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com