Društvo

Pečeno pile, prase, sarme i pasulj ne mogu preko granice!

Poslednjih nedelja puno se priča o oduzimanju hrane na grčkoj granici, turistički radnici kažu da tu uredbu Grčka ima odavno ali su oni rešili da je tek sada primene. Ima slučaja oduzimanja ali samo kada se zatekne putnik koji je poneo celo pečeno pile ili prase kažu za Niške Vesti niški turoperateri.

“Ista je carinska uredba od kada je ušla Grčka u Evropsku unuji, samo što ih je mrzelo da pregledaju sve kofere i automobile, jer bi prelazak granice trajao večno. U toj uredbi piše da mlečni proizvodi i meso koji nisu proizvodeni i deklarisani u zemljama članicama EU ne sme da se unesu ni u Grčku niti u jednu drugi zemlju EU. To što su sad naši prijatelji počeli da budu vredni e to je već nešto drugo”, kaže kroz osmeh Nikola Miloradović vlasnik turističke agencije For You iz Niša.

Na pitanje da li zasita turistima na granici Grci oduzimaju hranu, on kaže.

“Ima slučajeva, naši ljudi nose celo pile, pečeno prase, sarme i pasulj e to zaista i uzimaju”, završava Miloradović.

Zavisi kako kome. Ne pregledaju baš svaki autobus, kako kome zapadne”, kažu u agencijama Halo Travel i Barcino.

Ako već ne možete da ponesete pile i pasulj na letovanje evo i nekih cena koje su na snazi u Grčkoj.

Kafa na plaži može da vas košta od 3 do 5 evra. Giros ili sulvaki je po ceni 2 do 4 evra, a za veliku picu treba potrošiti u proseku od 5 do 7 evra.

Hleb košta od 60 do 80 centi, za mleko 1,2 do 1,6 evra, dok je cena za 6 jaja jedan evro. Sok jedan litar u proseku košta 90 centi, a ulje do 2 evra. Kilogram krastavca je 70 centi, kilogram paradajza do 2 evra. Lilogram feta sira možete da platite od 5 do 8 evra.

Za jednu četvoročlanu porodicu koja bi se na moru hranila kao kod kuće, bez odlaska u restoran treba računati na 150 evra za 10 dana, kažu oni koji su upravo raspakovali kofere.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button