Društvo

Kurirska služba prestaje sa radom zbog “pritiska” inspekcije

Devetnaestogodišnji studenti David Ilić i Mihajlo Savić koji su organizovali Kurirsku službu pre tačno mesec dana moraće da ovu svoju dobru ideju i zaborave. Njihova ideja da prevoze pakete do 10 kilograma za samo 100 dinara u gradu, i to biciklima nije naišla na odobravanje poreske inspekcije koja ih je upozorila da moraju da se za ovaj posao i registruju.

Njihov Facebook stranica danas ima blizu 3800 lajkova, ali će i nju kako kažu po nalogu inspekcije morati da ugase.

Niški studenti David Ilić i Mihajlo Savić ostavili su i poruku na svojoj stranici Kurirske službe pre dva sata u kojoj objašnjavaju svoju odluku.

Tražili su nam da se registrujemo i izvadimo posebnu licencu… Mi smo se raspitali šta i kako ide i shvatili da za cenu koju tražimo po pošiljci mi ne možemo da pokrijemo troškove oko registrovanja, a da podižemo cenu ne želimo. Jutros su nas opet zvali da im zasigurno kažemo da li ćemo da radimo ili ne i rečeno nam je da i stranicu moramo da ugasimo jer ni to nije po zakonu!  Tako da smo rešili da zvanično prekinemo sa radom…Stranicu ćemo da ugasimo u roku od 48 sati da biste videli o čemu je reč. Hvala svima na podrsci!”, piše na stranici.

Screenshot 1

Ispekcija je ovim mladićima objasnila da se poštanske usluge obavljaju na osnovu dozvole, prema članu 78. Zakona o poštanskim uslugama, koju izdaje Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com