Društvo

Još oko 4

Svega nešto više od 4.000 evra fali niškom studentu novinarstva Srđanu Mitiću za terapiju matičnim ćelijama u Ukrajini. Njemu je 2009. godine dijagnostifikovana multipla skleroza.

Za mesec i po dana je, zahvaljujući humanitarnim akcijama koje su organizovale njegove kolege, prijatelji i dobrotvori, prikupljeno više od polovine novca za njegovo lečenje, od ukupno 10.000 evra koliko mu treba.

„Ja se nadam da će do kraja juna biti prikupljen novac i da ću moći da zakažem intrevenciju u bolnici, hotel i let. Već se pročula vest o meni pa se nadam da ću drugi deo novca da prikupim brže. Ali jedno je moja želja, a drugo je realnost. Zato ne smem ranije da zakažem terapiju, da ne bih morao da otkazujem ukoliko ipak ne prikupim novac“, kaže Srđan Niškim Vestima.

Pre nekoliko dana Blakanrok i Studentski kulturni centar organizovali su humanitarni rok koncert kome su se odazvali bendovi Hell Riders, Dawn of Creation, Kramer, Bitange, Chromatic, Novembar i Ajvar Mleven. Tamo je prikupljan dobrovoljni prilog za Srđanovo lečenje, kao i na mnogim drugim humanitarnim akcijama.

18 Chromatic 612x341

                                            Foto: Balkanrock

Najviše novca mu je ipak, kaže, prikupila Marina Adamović, humanistkinja koja boluje od iste bolesti kao i on, a skuplja donacije za mnoge kojima je potrebno lečenje.

“Zahvalan sam svima na pomoći, a naročito Marini koja je prikupila najveći deo novca. Pre nekoliko dana sam otišao da se upoznamo i rekla mi je da neće odustati od mene”.

Marina Adamović

Osim što se školuje za novinara, Srđan svira i bas gitaru. Matične ćelije mu mogu pomoći da ponovo živi normalno, potvrdili su mu lekari.

“Ova bolest mi ne dozvoljava da vidim normalno, hodam normalno, stojim normalno, da budem kao i svi ostali ljudi. Ne mogu čak da radim ni najprostije stvari. Uništava me i psihički i fizički”, poručio je Srđan na svom Fejsbuk profilu, kada je prvi put apelovao za pomoć.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Srđanu možete uplatiti novac na račune:

Srđan Mitić, Pane Đukića 13, 18000 Niš
Komercijalna banka
Dinarski račun: 205-9011006418800-81
Devizni račun: 9031022529701 RS35205903102252970150

Takođe, možete donirati u Obrenovićevoj ulici ili preko puta bulevarske pijace, gde novac prikuplja Marina Adamović.

Njegovo lečenje možete pomoći i učešćem na turniru u malom fudbalu koji se održava 13. i 14. juna na terenima škole “Vožd Karađorđe”. Ovu akciju organizuje Savez studenata Filozofskog zajedno sa studentima novinarstva. Prijavljivanje učesnika je od 6. do 10. juna od 12 do 14 sati u kancelariji 211 na Filozofskom fakultetu. Kotizacija za učešće je 1000 dinara po ekipi. Igra se 4+1, a maksimalan broj igrača po timu je 8. Ekipu ne moraju da čine isključivo studenti Filozofskog fakulteta. Prikupljen novac od kotizacija, kao i od dobrovoljnog priloga posetilaca biće uplaćen za Srđanovo lečenje, navode u Kapital magazinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com