Društvo

Konačno! Odobrena sredstva za popravku trotoara

Većina trotoara u samom centru Niša popločan je behaton pločama, koje su se usled upotrebe oštetile, upravo je prošao tender za popravku ovih ploča potvrđuju za Niške Vesti u Direkciji za izgradnju grada.

Trotoar ispred niške Osnovne škole “Vožd Karađorđe” odavno ne izgleda onako kako bi trebalo. Desetine polomljenih behaton ploča zahteva oprezan hod preko njih, posebno je oštećena taktilna staza koja predstavlja opasnost za prolaznike, u velikom broju učenike ove osnovne škole.

13296314 10201778480419846 778548356 n

Kada pada kiša prostor između ploča se napuni vodom i kada se stane na ploču često budemo isprskani. Sapliću se deca o ivice podignutih ploča i svaki dan ove ploče sve su nestabilnije, mnoge polomljene…sreća da do sada niko nije polomio glavu”, kaže otac učenika drugog razreda ove škole.

Stara priča je da su upravo ove behaton ploče napravile veliki problem ispred TC “Forum” i “Kalča” kada je većina njih izmeštena sa prvobitno postavljenog mesta.

Upravo je završen tender, doneta je i odluka o popravci behaton ploča u gradu, uglavnom u centralnim gradskim ulicama gde ih ima najviše. Prvo će proći komisija koja će utvrditi stepen oštećenja i potrebu za popravku po prijavi građana a onda će se ti radovi obavljati narednih meseci. Vrednost ovog posla je 1 100 000 dinara”, potvrdili su za Niške Vesti iz Direkcije za izgradnju grada.

Uskoro više neće biti problema, kada su dotrajale behaton ploče u pitanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com