Društvo

Palilulsko veče i prateće manifestacije kreću danas

„Palilulsko veče“ prošle godine posetilo je oko 15 000 ljudi, ovog petka očekuje se najmanje toliko Nišlija tradicionalno na platou pored Palilulske rampe. Program počinje u 19 sati ali su “Palilulski dani” već u toku, a prve manifestacije kreću danas.

Palilusko veče deo je programa gradske slave Dani „Svetog cara Konstantina i carice Jelena“. I ove godine, prirodno – Veče za Palilulce organizuje Gradska opština Palilula – pod nazivom „U srcu Palilule“.

Svečano otvaranje zakazano je za 20:30 sati. kada će se okupljenoj publici obratiti Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula i Episkop raško-prizrenski g.Teodosije, administrator upražnjene Eparhije niške.

Screenshot 9Program će početi u 19 sati i trajaće do iza ponoći obećao je predsednik opštine Boban Džunić i dodao da je ponosan na to što u programu učestvuje 80% dece.

„Oslanjamo se na domaće snage, a imaćemo i specijalne goste programa. I putem ove manifestacije promovišemo naš socio-humanitarni program „Pomozimo našoj deci“ u cilju podrške mališanima sa teškim obolenjima i smetnjama u razvoju”, rekao je Džunić.

Bogat program upotpuniće narodne pesme u izvođenju Hora Gracija.

“Treći put učestvujemo i sa opštinom imamo plodonosnu saradnju. Izvešćemo narodne pesme a ja obećavam zarazan optimizam”, rekla je uz osmeh dirigentica i umetnički rukovodilac Hora „Gracija“ Mr Suzana Petrović.

Na ukazanom poverenju zahvalio se i frontmen grupe La Campanella.

“Lako je želje sprovesti u delo kada sa druge strane imate saradnika kao što je Gradska opština Palilula. Širimo lepu i pozitivnu energiju i to obećavam i za petak uveče”, rekao je Dejan Stojiljković.

U okviru „večeri niškog meraka“ nastupiće još: „DJ Johny“, ansambl „MOZAIK, Crkveno igrački ansambl ”Branko”, KUD „Abrašević“, Etno grupa „Niško Zone“, Stefan Simonović, tenor i Marija Đorđević, sopran, Vojni orkestar Niš, Mešoviti hor „Učiteljska lira“, HOR „Gracija“,Živorad Isaković – ČOKALIJA.

Specijalni gosti Palilulske večeri biće „NINO BEND“ i Jelena Marinkov.13321794 413595015454099 3645939165821534700 n

Kao prateće aktivnosti, koje se održavaju pod pokroviteljstvm opštine Palilula, prethode manifestaciji i nastavljaju tokom sledeće nedelje.

Predsednik Džunić je najavio 14. Godišnju izložbu umetnika Multimedijalnog udruženja „Car Konstantin“- Niš, koja će biti otvorena u Galeriji NKC, večeras u četvrtak 2.juna u 17 sati.

Od 3. do 5.juna u organizaciji KK»Nonius» i Odreda izviđača Đuka Dinić, na Bubnju se održava SPORTSKI KAMP MLADIH – PRIRODNO NA BUBNjU.

U Sali bioskopa KUPINA, u subotu 4. juna, u 18,30 sati, počeće 13. „EKOPOLIS fest“-Međunarodna smotra ekološkog i arheološkog filma. “

Do 9. juna biće prikazano 26. ekoloških i arheoloških filmova iz pet zemalja. Značajna podrška smotri dolazi i od Gete Instituta i Italijanskog instituta za kulturu. Ove godine, u okviru autorske večeri ekološkog filma, biće prikazani filmovi mr Olivera Fojkara iz Pokrajinskoh zavoda za zaštitu prirode u Novom Sadu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com