Sport

Evropsko prvenstvo za mlade i seniore

Evropsko prvenstvo u JKA Šotokan karateu za mlade i veterane, trinaersto po redu održano je od 20. do 23. maja u Nišu. Na prvenstvu je učetsvovalo 1450 takmičara iz 24 države među kojima i takmičari iz Nemačke, Engleske, Holandije, Izraela, Rusije, Danske, Azerbejdžana, Italije, Španije kao i svih zemalja iz okruženja.

Prvog dana takmičenja odžavali su se seminari za instruktore i sudije, kao i sastanci svetske i evropske asocijacije u JKA Šotokan verziji. U nedelju su održani finalni mečevi kao i finala u katama odnosno borbi sa zamišljenim protivnicima. Svojim prisustvom uveličali su i dali nemerljivu podršku organizatoru predsednik svetske asocijacije JKA gospodin Kazuhiro Savada i prvi čovek evropskog karatea Rus Ilja Guljajev. Čelnici svetskog karatea bili su veoma zadovoljni organizacijom što je posebno važno ako se zna da je Srbija i Niš ozbiljan kandidat za organizaciju svetskog prvenstva u karateu.

Sa gradom kao pokroviteljem, opštinom Crveni Krst i drugim sponzorima prvenstvo je organizovao mladi niški karate klub “Bušido NB” koji je za samo 4 godine rada uspeo da napravi čak 12 reprezentativaca naše zemlje.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com