Društvo

Gradska slava na više lokacija

Od utorka 31. maja do nedelje 5. juna obeležavaju se Dani Svetog cara Konstantina i carice Jelene i slava grada Niša.

Na Čegru se danas od 11 sati održava Centralna državna ceremonija obeležavanja boja na Čegru, u spomen kompleksu izad Niša, a pomen poginulima održan je i u Ćele kuli.

Za četvrtak 2. jun od 18 sati zakazano je bdenje u hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelena u parku Svetog Save. Od 19 i 30 je u hramu predaja Labaruma, Hristovog monograma.

Svečana slavska liturgija i sečenje kolača održava se u petak 3. juna od 8 do 11 sati u Hramu, dok je za 12 sati zakazana predstava za decu “Konstantin dečak” kao i izložba slika u Oficirskom domu. Učenici gimnazije “Svetozar Marković” će na istom mestu izrađivati novčiće sa likom Konstantina.

Građanima će biti podeljnja knjiga “Konstantin među sugrađanima” u izdanju NKC-a u Oficirskom domu i na Trgu kralja Milana u centru grada, takođe u podne.

Od 15 sati do 20 i 30 na terenu FK “Car Konstantin” održaće se fudbalski turnir povodom obeležavanja gradske slave, a od 17 i 30 u velikoj Sali Univerziteta zakazano je svečano otvaranje međunarodnog simpozijuma vizantologa “Niš i Vizantija – XV”.

Od 19 do 20 sati u parku Svetog Save biće održan festival horova.

Takođe, 3. juna od 19 sati počinje i “Palilulsko veče 2016” – veče duhovne, starogradkse muzike I niškog meraka. Učesnici programa su Crkveno igrački ansambl „Branko“, KUD „Abrašević“, Etno grupa „Niško Zone“, Čokalija, Vojni orkestar, KUD „Mozaik“, mešoviti hor „Učiteljska Lira“, hor „Gracija“, La campanella bend, DJ Johnny, Nino bend i Jelena Marinkov.

b53842f16cdee1b5ae259178c4652fdc L

U subotu 4. juna od 9 sati od hrama Svetog cara Konstantina i cerice Jelene u pravcu Velikog i Malog Jastrepca kreće “Catena mundi – via militaris 4×4” u organizaciji Safari kluba.

U 12 sati utakmicom OKK Junior – Levski Sofija počinje Međunarodni košarkaški turnir u Sali OŠ “Dušan Radović”, dok od 14 sati igraju OKK Konstantin – Vardar iz Skoplja.

U nedelju 5. juna od 8 sati održava se kup Svetog cara Konstantina 2016. na Nišavi u potezu od auto-pijace do Benetona. Organizatori su sportski ribolovci “Nišava”.

U 16 sati se u OŠ “Dušan Radović” igra finale Međunarodnog košarkaškog turnira, dok je utakmica za 3. mesto u 14 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com