Društvo

Nesvakidašnje! Venčanje na niškom keju

Kej 29. decembar na Nišavi čarobno je mesto za dvoje Nišlija koji su se odlučili da baš na ovom mestu kažu sudbonosno “DA”! Majsko sunce i žubor Nišave učinili su da ovo venčanje bude drugačije od mnogih, mladenci su to i hteli, očigledno i uspeli.

Kej na Nišavi svakodnevno okuplja na hiljade ljudi na svojim bedemima, šetaju deca, odrasli i oni nešto stariji sugrađani. Brojni kućni ljubimci zabavljaju se na keju, ali venčanje do sada nismo imali priliku da vidimo.

Za ovo venčanje očigledno je bila potrebna dobra organizacija. Danas se mladenci često odlučuju da za svoje venčanje unajme agenciju koja će preuzeti celokupan posao oko veselja.

13329633 1738756086367205 1638919715 n

Nesvakidašnje venčanje kao ovo, Nišlije često povere profesionalcima jer ne žele da rizikuju. Cene za samu organizaciju zavise od agencije i kompleksnosti svadbenih zahteva. U jednoj niškoj agenciji koja se bavi organizacijom veselja kažu da mogu da “spreme” svadbu sa skromnijim zahtevima za 200 evra, mada ova cifra raste sa novim zahtevima.

“Dodatno se naplaćuje i usluga “Kordinacija” na samoj svadbi koju mi naplaćujemo 120 evra. Možete da uzmete jednu ili drugu uslugu, ili obe”, kažu u niškoj agenciji za organizaciju veselja.

Sami ili sa agencijom – svadba će isprazniti slamaricu budite uvereni, zato treba predvideti da li će organizacija u sopstvenoj režiji ipak koštati manje. Ako odlučite da od agencije potražite samo sporadične usluge – kao što je ukrašavanje stolova, gde je cena od 10 do 15 evra po stolu, što uključuje svećnjake, kristale i poseban aranžman u određenoj boji…možda prođete i jeftinije za koji evro.

Najveći broj brakova sklopi se u periodu od maja do oktobra.

Statistika govori da i pored ovih vrtoglavih cifara, Nišlije rado stupaju u brak. Prema podacima gradske Uprave, svake godine sklopi se oko 1.450 brakova.

Sklapanje braka u Kući za venčanje ili prostorijama gradske Uprave u ulici Nikole Pašića je besplatno, dok se izlazak matičara na teren u Nišu naplaćuje 8.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com