Kultura

Ambijentalna izložba “Strah-nada-poverenje” u Paviljonu u Tvrđavi

U Paviljonu u Tvrđavi od 31. maja do 21. juna biće postavljena ambijentalna izložba umetnice Jelene Trajković pod nazivom „Strah-nada-poverenje“. Otvaranje je zakazano za utorak 31. maj u 20 sati.
Celokupna izložba je realizovana kao svetlosno ambijentalna instalacija koja se sastoji od uzajamno povezanih, osmišljenih segmenata. Izložbu čine radovi koji su nastali 2014-2016.godine.

Zanimajući se za nove, inovativne umetničke prakse, na području vizuelnih umetnosti Jelena Trajković nastavlja svoj istraživački rad pomerajući granice umetničkog delovanja.

„Kroz izuzetno upečatljiv vizuelni svet čija slojevitost otvara puteve komunikacije prema najširim krugovima publike, umetnica otkriva značenjsku i medijsku raznolikost sopstvenih interesovanja. Koristeći se analitičkim metodama na vešt, i nadasve kreativan način otvara niz kompleksnih, univerzalnih pitanja slobode, života, smrti, sistema vrednosti ili snažnih, potresnih emocija. Njeni radovi su izvedeni kombinovanjem različitih savremenih vizuelnih medija kroz metode interpetacije i reinterpetacije, kolažiranja ili montaže“, kažu u Galeriji savremene likovne umetnosti.

Jelena Trajković rođena je 1980. godine u Kraljevu. Na Fakultetu likovnih umetnosti (odsek slikarstvo) u Beogradu diplomirala je 2004. godine u klasi prof. Čedomira Vasića, gde je i magistrirala 2009. godine.

Član je ULUSA od 2005. godine. Od 2012. angažovana je na Fakultetu umetnosti u Nišu, na predmetu crtanje i slikanje.
Priredila je 26 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je mnogobrojnih likovnih kolonija, radionica, seminara, tribina. Učestvovala je na mnogobrojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Mađarska, Bugarska, Rumunija, Makedonija, Nemačka, Hrvatska, SAD, Francuska, BiH, Crna gora…)
Dobitnica je nekoliko nagrada iz oblasti vizuelnih umetnosti, a njeni radovi su deo zbirki Galerija, Kulturnih institucija i vlasništvo privatnih kolekcija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com