Politika

I posle izbora krađa?

Nekoliko odbornika opozicionih stranaka u Nišu, sumnjajući u rezultate glasanja i postojanje kvoruma na poslednjoj sednici Skupštine Grada, predalo je zahtev predsedniku i sekretaru Skupštine da im se dostavi stenogram i detaljan zapisnik kao i ko je sve od odbornika prisustvovao na kraju zasedanja prethodne Skupštine kada se glasalo o razrešenjima direktora JKP “Gorica” i JKP Gradska Toplana i postavljenjima v.d. direktora ovih javno komunalnih preduzeća.
Branislav Jovanović, predesdnik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije i šef odborničke grupe u Skupštini Grada Niša, kaže da je više puta ukazivao na ove propuste i na prethodnim sednicama pre više meseci.

“I prekjuče na samoj sednici kada je bilo reči o JKP „Gorica“ takođe sam imao primedbe da ne postoji kvorum, a evo ispostavilo se kada smo napustili salu, utvrdili smo nedvosmisleno, to ste i vi imali prilike da vidite na video snimku, da je bilo samo 29 odbornika u sali. Što se tiče validnosti odluke, ona uopšte nije validna, a što se tiče toga da li je trebalo da dođe do smene, mi smo više puta isticali da je bivšeg direktora JKP Gradska Toplana, gospodina Maksimovića, trebalo i ranije smeniti, čak smo predlagali i dopunu dnevnog reda”, kaže Jovanović.

IMG 20160526 141350

On ističe da ne vidi da će se bilo šta bitno promeniti u tim javnim preduzećima i pored izjave gradonačelnika koju je dao za jedan niški dnevni list da “nema više partijskih tvrđava”.

“Vidite da su iz istih stranaka ponovo postavljeni ljudi čak i iz menadžmenta koji je bio u JKP „Gorica“, a postavljen je i predsednik opštine za koga je pitanje da li već danas može da rukovodi Toplanom, znači opet se radi o partijskom postavljanju. Prema tome mi želimo odgovornost, a ovo je dokaz da su spremni da krivotvore ne samo kada je rad Izborne komisije i biračkih odbora u pitanju, sećate se neregularnosti prilikom glasanja i koliko puta su Nišlije glasale na skoro održanim lokalnim izborima, nego i kad se radi o toku glsanja u Skupštini Grada Niša”, naglašava Jovanović.

IMG 201605147 054706

Milan Lapčević, narodni poslanik iz Demokratske stranke Srbije, kaže da su sumnje da je bilo kvoruma na toj sednici odnosno pri tom glasanju i dokumentvali.

„Lako se može videti na video snimku kada se prebroje svi odbornici koji su u sali jasno se vidi da je bilo prisutno 29 odbornika, a to je nedovoljno za kvorum te smatramo da je Skupština Grada koja je praktično ovim završila svoje četvorogodišnje zasedanje i bacila ljagu sama na sebe, odnosno oni koji su vodili. Smatramo da nije dostojno da se na takav način završi mandat”, zaključuje Lapčević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com