Kultura

BJESOVI: Rok bljesak u Banovini

Ono što “Bjesovi” nude kao svoju ideju stvarnosti su dno, mrak, tuga i strah…i tanka linija svetlosti koja povremeno malo, povremeno malo jače bljesne.

Poslednjih 10 godina ovaj rok sastav iz Gornjeg Milanovca je nastupao po Nišu isključivo na grupnim koncertima i festivalima. Posle gotovo jedne decenije niška publika će imati priliku da ih čuje u Banovini na otvorenom, u subotu 28. maja, na samostalnom koncertu.

“U Nišu smo u poslednje vreme svirali po pola sata, 45 minuta i to je bilo ok… ali “Bjesovi” imaju mnogo dobrih pesama, pa nam još više odgovaraju, solo, celovečernji koncerti. Na predstojećem nastupu sviraćemo dva, dva i po sata, i unapred se radujem susretu sa dragom niškom publikom”, kaže frontmen Zoran Marinković.

Svaki koncert sviraju kao da im je poslednji. Ipak, mnogo zavisi i od publike, a za Nišlije kažu da su muzikalni i vatreni, zbog čega ne sumnaju da će u Banovini imati veoma dobru svirku.

Zoran Marinkovic FOTO NENAD VIDOJEVIĆ VIDEC“Primetio sam da otprilike na svakih tri, četiri koncerta jedan bude zaista drugačiji, unikatan… Ne mogu baš da objasnim kako se to dešava, ali iz iskustva vrebam taj neki prelomni trenutak u toku nastupa kada određenim gestom, ili ne znam čime već, dobijem priliku, od KOGA, ne znam ni to, da pozitivnu energiju multipliciram, da muzičke slike izoštrim i “pravo” obojim, da jednostavno postanem provodnik nultog otpora čiste inspiracije”, dodaje.

Na koncertu u Nišu sviraće pesme sa svih albuma, najavljuju.

“Što se tiče zastupljenosti određenih albuma u plejlisti za Niš, ona će zavisiti od procene nekih sat vremena pred izlazak na binu. Spisak i redosled pesama uglavnom sklapam kad dobro osetim prostor, publiku, sebe, članove benda”.

“Bjesovi” su na sceni skoro 30 godina, a imaju i veoma mladu publiku.

“To me raduje zato što znam da smo na pravom putu. Svestan sam i da je nad tim istim, mladim ljudima u poslednje dve decenije izvršen izuzetno težak i brutalan kulturološki napad”, dodaje za kraj Marinko.

Karte za koncert po ceni od 500 dinara mogu da se kupe u CD Sound music shop-u, na kraju novog podzemnog prolaza, u Energy music shop-u u Kalči, i turističkoj agenciji Big Star u Dušanovoj. Na dan koncerta cena ulaznice će koštati 600 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com