Kultura

Dečiji hor Branko uspešno nastupio u Moskvi

Na poziv organizatora Međunarodnog festivala horova ,,Vaskršnje himne naroda sveta” koji se 19. maja 2016. godine, održao u Velikoj dvorani Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi, Dečiji hor Niške crkvene pevačke družine ,,Branko” iz Niša je bio gost ruske prestonice.
Festival se održava sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha Moskovskog i sve Rusije GG Kirila, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Ruske Federacije. Učesnici festivala su pored Dečijeg hora ,,Branko” bili i horovi iz: Rusije, Jermenije, Gruzije i Belorusije.

Za nastup koji je bio izuzetan, Dečiji crkveni hor ,,Branko” je nagrađen ovacijama publike koja je oduševljena, još dugo pošto se hor povukao sa bine stojeći aplauzima pozdravila decu iz Srbije. Ne mogu se opisati emocije koje su se obostrano razvile. Na mnogim licima su blistale suze jer ih je bilo nemoguće zadržati.

Druženje sa publikom spontano se nastavilo i posle koncerta, u velikom holu, gde je Dečji hor ”Branko” zajedno sa mnoštvom prisutnih, zapevao poznate i omiljene srpske i ruske pesme.

Iz svih grla odjekivalo je: Rusija! Srbija! – i to oduševljenje je preplavilo sve prisutne.

Te večeri se u Velikoj dvorani Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi klicalo Srbiji i srpskom narodu. Dečji crkveni hor ”Branko” iz Niša je još jedanput bio pravi ambasador svoje zemlje u inostranstvu.

Kao veliko priznanje hor je dobio i ,,Diplomu Laureata” koju je potpisao Njegova Svetost Patrijarh Moskovski i sve Rusije GG Kirilo svojeručno, kao i posebnu Blagodarnicu Hrama Hrista Spasitelja ,,za razvijanje i učvršćivanje kulturnih i duhovnih veza među hrišćanskim narodima”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com