Društvo

Mladi niški džudista se bori za život

Igor Nurkić ima tek 18 godina, a bori se za život. Njemu je dijagnostikovana leukemija limfoma, a jedna od najeminentnijih lekara iz ove oblasti Nada Basara savetovala je hitno lečenje matičnim ćelijama na klinici u Nemačkoj. To će koštati okvirno 160.000 evra, a Igorovi roditelji čekaju tačnu specifikaciju troškova. Za to vreme za Igora, koji je uspešni sportista, zauzeo se Džudo savez Srbije koji je apelovao za pomoć.

“Igor Nurkić mladi i uspešni džudista Univerzitetskog džudo kluba “Kinezis,, iz Niša danas vodi borbu za koju se nije spremao, borbu protiv opasne bolesti – leukemije limfoma. Igorovo lečenje u Nemačkoj na specijalizovanoj klinici za ove bolesti (St.Franziskus Krankenhaus Flensburg) će koštati 160.000 evra te Vas molimo da nam se pridružite u ovoj akciji prikupljanja finansijskih sredstava i da svi zajedno pomognemo Igoru u njegovoj borbi”, naveli su u Džudo savezu.

Oni su apelovali na ljude dobre volje da se što pre odazovu akciji, jer vreme nije Igoru saveznik.

Vašu donaciju možete uplatiti na namenski žiro račun Džudo saveza Srbije br. 325-9500900016778-09 OTP Banka.

Procene lekara su da se Igor razboleo u januaru, a rezultate biopsije dobio je pre oko 2 nedelje, od kada je na onkologiji u Knez selu gde prima hemoterapiju, kaže njegov otac Mirsad Nurkić.

“Kada je počelo svi smo mislili da se radi o nečemu bezazlenom što je posledica sportske povrede. Sve dok posle dva meseca nije završio na grudnoj hirurgiji niko nije mogao da pretpostavi da jedan mladi sportista može od toga da oboli”, dodaje Nurkić.

Inače, Igor i potiče iz porodice vrhunskih sportista. Prošle godine je bio juniorski prvak Srbije u Sambou. Učesnik je reprezentacije za prvenstvo Evrope, a bio je 3. na državnom prvenstvu za mlađe seniore u džudou.

“Moj sin trenutno ima najbolji tretman koji je moguće dobiti u Srbiji. Ni jedna vrata nam nisu bila zatvorena i zahvalan sam svim lekarima i mojim prijateljima koji su se zauzeli za njega. Ja se angažujem oko Igora kako bi mu bilo lakše, a drugi su preuzeli organizaciju prikupljanja pomoći”, kaže Mirsad Nurkić.

Osim Džudo saveza Srbije akciji se spontano priključuju i druga udruženja i građani.

“U petak sa početkom u 17 sati u Pobedinoj ispred Gradskog kluba članovi gudačkog kvarteta Korona zajedno sa drugarima sa Fakulteta Umetnosti sviraju za našeg Igora kome je potrebna pomoć! Prođite kroz Pobedinu tada, ostavite 50 ili 100 dinara, to isto prenesite svima koje znate i sav novac koji skupimo prosleđujemo za dalje lečenje. Naše malo je nekome mnogo!”, poručili su na Facebook stranici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com