Društvo

Praksa za medicinare u Novom Pazaru

Klinički centar i Medicinski fakultet potpisali su sporazum o saradnji sa Opštom bolnicom u Novom Pazaru. Novopazarska bolnica će postati nastavna baza Medicinskog fakulteta, a deo praktične nastave niški studenti će moći da obavljaju tamo. Takođe, lekari Kliničkog centra radiće u ovoj bolnici.

“Studenti će moći u tu bolnicu da idu na stručnu praksu, ali i na deo specijalističkog staža. Nadam se da ćemo da ostvarimo saradnju i na polju naučno- istraživačkog rada, da studenti doktorskih studija iz Novog Pazara deo svojih istraživanja mogu da obave u svojoj bolnici, a izradu doktorske disertacije nastave na našem fakultetu koji je akreditovan za to”, rekla je dekanica Medicinskog fakulteta prof. Dobrila Stanković Đorđević.

13275719 10209836932786255 1418586912 nNiš i Novi Pazar intenzivno sarađuju na mnogim poljima, istakao je gradonačelnik Novog Pazara. U ovom gradu je Univerzitetski centar, a Opšta bolnica brzo napreduje, dodaje.

“Naša želja je da ubuduće intenziviramo razvoj zdravstva u Novom Pazaru. U projektu je izgradnja angio sale gde će se raditi kateterizacija i stentovi. Mi ćemo zajedno sa KC i našim kadrovima početi sa radom po završetku sale”, ističe gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.

Ova saradnja biće značajna i lekarima niškog Kliničkog centra, a posebno kardiohirurzima, rekao je direktor KC Zoran Radovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com