Društvo

“Parade” maturanata održane, sledi prekršajna prijava

Maturanti u svim srpskim i evropskim gradovima danas tačno u 12 sati, igrali su u ime mladosti, tolerancije i budućnosti. Niš je naravno i danas bio drugačiji, u Nišu su održane dve parade. Prva na glavnom gradskom Trgu kralja Milana, druga u Parku Svetog Save. Priče koje su pratile održavanje i ovogodišnje parade nisu mogle da umanje lepotu i radost maturanata koji su plesali “za svoj groš”. 

Organizator “La luna” danas je održao paradu maturanata na glavnom gradskom trgu. Upravo ovu organizaciju podržao je Grad Niš, koji je za ove troškove izdvojio 490 000 dinara, što podrazumeva zakup bine, ozvučenja, opremu za plesače, pištaljke i balone. Plesna škola “Boom 018” se potrudila da maturanti odigraju ples po pravilima koja poštuju svi učesnici u svetu. Na glavnoj gradskoj paradi bilo je prema rečima organizatora oko 1000 maturanata. Screenshot 1

Druga parada koja je organizovana u Parku Sveti Sava iza koje stoji “Eko reakcija” okupila je stotinak maturanata. Ovaj skup nije imao potrebne dozvole. Komunalni policajci su bili prisutni samo radi opšteg obezbeđenja, ipak direktor Kancelarije za mlade Stevan Živković, rekao je da će organizatoru druge parade biti prosleđena prekršajna prijava.

Organizatoru druge parade koja je održana u Parku Sveti Sava biće upućena prekršajna prijava, jer oni za današnje okupljanje nisu imali potrebnu dozvolu komunalne inspekcije GO Medijana”, rekao je Živković.

Ova manifestacija nastala je u Sloveniji 2001. godine, u Srbiju je stara već deceniju. Maturanti u ovom delu Evrope, uz program koji se preko radija istovremeno emituje na trgovima u svim gradovima, tokom sinhronizovanog plesa igraju kao jedan, promovišući nenasilje, toleranciju, mir i zajedništvo.13278004 10201737243668953 1645192344 n

Da li je baš bilo potrebno da ih bude dve, neka odluče nadležni, jedno je sigurno – maturanti su se odlično zabavljali i na jednoj i na drugoj!

[foldergallery folder=”images/galleries/Parada maturanata”]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com