Hronika

NAJINTRIGANTNIJA UBISTVA U ISTORIJI SRBIJE Ljubavni trougao zapečaćen krvlju!

Keramičar Marko Krstić Oreškov osuđen je 1976. godine pred Okružnim sudom u Nišu na 12 godina zatvora zbog ubistva ljubavničinog muža, iako leš nikada nije pronađen!

Krstić je odrobijao celu kaznu tvrdeći da je nevin. Iz zatvora je izašao u drugoj polovini 1989. godine, a tajnu je godinu dana kasnije, odneo sa sobom u grob.

Vlastimir Nikolić iz Gornjeg Matejevca nestao je 4. oktobra 1971. godine, kada je bez reči izašao iz kuće i više se nikada nije vratio. Nestanak je do kraja ostao misteriozan, jer nikada nije otkriveno njegovo telo, koje bi potvrdilo da je žrtva zločina. Krstić uhapšen je 25. decembra 1976. godine, iako nisu nađeni nikakvi opipljivi dokazi o Vlastimirovoj smrti.

Posle nestanka Vlastimira, selom su kolale neverovatne priče o zaveri i ubistvu, jer je Dobrinka Nikolić, supruga nestalog, godinama bila Krstićeva ljubavnica. Dobrinka godinama nije pristajala na intimne odnose sa Vlastimirom, dok je ljubavnika dovela u kuću i naočigled muža i dece živela sa njim! Ljubavnik je imao zakonitu suprugu i porodicu, ali se u Vlastimirovoj kući ponašao kao gazda! Vlastimir je bio imućni domaćin i ugledni vinogradar, ali se Krstić prema njemu ponašao bahato kao prema slugi.

Privoleo je čak i Vlastimirovu decu, ćerku i sina, da odbace oca. Vlastimir se zbog toga često opijao i bežao od kuće po nekoliko dana, ali se uvek i vraćao. U svojoj kući je spavao u posebnoj sobi, koju je uvek zaključavao. Kada je odlučio da rasproda imanje i raziđe se sa ženom, nestao je bez traga i glasa. Nestanak je prijavila Vlastimirova sestra Zagorka Pešić. Policiji je rekla da mu je Dobrinka često pretila, govoreći: “Ne mogu više s tobom, ubiću te”.

Dvoje ljubavnika su odmah bili sumnjivi, ali nije bilo dokaza protiv njih. Dobrinka je tvrdila da je Vlastimir 4. oktobra 1971. godine otišao u zoru u Niš, dok je Krstić govorio “da ništa ne zna”, a meštani ga nisu potkazivali, jer je bio uticajan kao predsednik seljačke zadruge.

Opširnije na Alo.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com