Društvo

Medicinarima bronza

Budući lekari iz Niša postigli uspeh u Novosibirsku. Odlično znanje iz interne, ginekologije, hirurgije

PETORO studenata završnih godina i jedan doktorskih studija sa Medicinskog fakulteta u Nišu činili su tim koji je branio boje naše zemlje na internacionalnom takmičenju medicinskih fakulteta u ruskom gradu Novosibirsku. Znanje koje su pokazali iz interne medicine, ginekologije, pedijatrije i hirurgije obezbedilo im je treće mesto.

Put do Novosibirska za Mariju Topalović, Mladena Brankovića, Marka Stevanovića, Aleksandra Đorđevića i Milana Petrovića nije bio lak. Jer, nije bilo dovoljno samo prijaviti se – prethodile su kvalifikacije u kojima je u konkurenciji bilo pedesetak zemalja. A i samo takmičenje je bilo izazov.

– Zanimljivo i naporno. Pokazali smo odlično teoretsko znanje, ali su kolege iz Nemačke i Rusije zasluženo osvojile prva dva mesta. Nama su nedostajale praktične veštine za bolji plasman. Takmičenje je zamišljeno tako da nema klasičnog testa već se studentima daju slučajevi koje treba rešiti, a naravno tu je protivnički tim koji može da ospori i dijagnozu i lečenje – prenosi nam Marija koja se pohvalila da je njihov tim uspeo da jedini reši slučaj iz ginekologije i da im je to donelo značajan broj poena.

Opširnije na Večernje Novosti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com