Lica Niša

Kada “IL” aterira grmi čitav grad!

Kada on sleće na aerodrom trese se čitav grad, jer on je četveromotorni teški transportni avion koji je proizvod ruske fabrike Iljušin. Često ga viđamo na niškoj stajanci, jer se koristi za transport robe koja se doprema u Niš. Izaziva veliku pažnju Nišlija kada doleće jer proizvodi jak zvuk, još je lepši pogled na ovu veliku-debelu čeličnu pticu!

Popularni “Il” je danas sleteo u 12 sati i 20 minuta na Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu, a njegov let dokaz je da niški aerodrom počinje da živi punim plućima.

Iako se izborio sa oblacima iznad grada, ovaj čelični lepotan nije mogao da se sakrije od očiju Nišlija i njihovih objektiva, dokaz je ova slika.

Iljušin je teretni avion, koji može da leti u veoma teškim meteorološkim uslovima. Postoje varijante IL-76T, IL-76D (desantni) i IL-76PP (radio ometanje). Prvi put ovaj avion poleteo je 1971. godine. Il danas proizvode u Taškentu, Uzbekistanu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com