Društvo

Vespa slavi rođendan i u Nišu

Najelegantniji dvotočkaš “Vespa” ove godine slavi sedamdeseti rođendan. Ovaj jubilej obeležava se u čitavom svetu, Niš je deo priče. Treći međunarodni Vespa skup, okupiće krajem juna više od 80 vlasnika i ljubitelja vespi, a tokom tri dana dešavanja, Niš će živeti “vespa stil života”.

Niški vespaši imaju svoj moto.

Uvek se džimo parole “Bezbedno, sa stilom!” jer je na prvom mestu promocija bezbedne vožnje, pre svega u gradu. Tih dana kada se u Nišu organizuje Vespa skup, promovišemo sam grad, okolinu i naše kulturno-istorijsko nasleđe. Ono što je najbitnije i što mene najviše raduje jeste to da nam se gosti svake godine vraćaju, i to u sve većem broju. Krugovi prijateljstva se svakodnevno šire i to je ono što želimo da postignemo “, kaže za Niške Vesti Dejan Andrejević, predsednik Vespa kluba “Naissus” koji je i ove godine organizator.

Treći niški međunarodni vespa skup posvećen je jubileju, sedam decenija od nastanka prve vespe. Krajem juna u Niš će se “sjatiti” više od osamdeset vespaša.

Otvaranje Vespa skupa je u petak 24. juna a zatvaranje u nedelju 26. juna, 25. juna je glavno dešavanje, kada je predviđen defile vespi i onaj centralni deo koji će biti organizovan u Niškoj Banji na njihovom glavnom platou, gde će biti odrđani i vespa sportovi. Novina ove godine je i postavljanje izožbe u Sinagogi od 12. do 27. juna”, rekao je  Andrejević.

Defile vespi glavnim niškim ulicama zakazan je za 25. jun, kada će se stotinak elegantnih dvotočkaša i njihovi vlasnici prkosno šepuriti gradom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com