Društvo

Grad, kiša i sunce u isto vreme

Grad veličine “višnje” zasuo je Niš oko 11 sati i 30 minuta. Ovo je tipično vreme za mesec maj, rekao je za Niške Vesti Zoran Vasiljević, šef Meteorološke opservatorije u Nišu.

“Konvektivno naoblačenje sa nekoliko jezgara rezultiralo je ovo što smo upravo videli, grmljavinu, grad i kišu. Ovaj talas došao je sa Kopaonika, kroz Toplicu, prolazi Niš i ide ka istoku zemlje. Ovaj talas dalje ide ka Zaječaru odnosno Timočkoj krajni gde oni već imaju ovakvu situaciju”, kaže Vasiljević.

Grmljivina, grad, kao ni kiša nisu potrajali dugo.

“Kada ovaj talas prođe Niš, uslediće nekoliko sati stabilnog vremena bez kiše. Ovo je tipično vreme za mesec maj”, završava šef Meterološke opservatorije za Niške Vesti.

13234661 10207304697148399 1602590981 o

Talas koji nosi grad i kišu je brzo prošao ali je još uvek nepoznanica da li je na obradivom zemljištu napravio veću štetu. Nakon samo nekoliko minuta sunce je zasijalo kroz kišu, a u narodu se ovakva pojava naziva “Mečka se ženi”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com