Društvo

Festival matematike u Nišu

Festival „Matematika u maju 2“ po drugi put će se održati u Nišu, a centralna manifestacija zakazana je za 21. maj od 10 do 18 sati u Regionalnom centru za obrazovanje. Maj je mesec matematike, poručuju u Udruženju Niška matematika – NIMAT.

Zato će u okviru festivala organizovati radionice i predavanja vrsnih matematičara, ali sve ovo kroz igru i zabavu, poručuju.

“Želimo da na ovaj način matematiku približimo mladima. Zato popularizujemo matematiku i širimo ideje vezane za ovu nauku. Takođe želimo da povežemo matematiku sa ostalim naučnim oblastima i sa svim procesima i pojavama u svakodnevnom životu“, ističu u Udruženju NIMAT.

 Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće i dobiti dodatne informacije na mejl nimath245@gmail.com

„Naša ideja se polako ostvaruje, da se ubuduće ova manifestacija održava tradicionalno svake godine i tako se matematika približi generacijama mladih koji tek dolaze. Bili ste sa nama prošle godine, na prvom festivalu i osetili ogromnu stvaralačku energiju i entuzijazam mladih i njihovih nastavnika“, kažu.

Festival će okupiti kolege iz Niša i ostalih gradova koji žele da doprinesu ovoj manifestaciji, dodaju. Manifestaciju organizuju u saradnji sa Centrom za promociju nauke iz Beograda i Regionalnim centrom Niš, uz podršku OKC Bor.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com