Društvo

Niški aerodrom dobija novi kontrolni toranj

Na kompleksu niškog aerodroma uskoro će biti izgrađen novi savremeni kontrolni toranj, dogovoreno je na današnjem sastanku rukovodstva Grada Niša i menadžmenta aerodroma “Konstantin Veliki”, sa  Aerodromskom kontrolom letenja Srbije i Crne Gore SMATSA iz Beograda.

SMATSA je prezentovala idejno rešenje Tornja na osnovu kojeg će biti izrađen urbanistički projekat koji će se odnositi na izgradnju Tornja na preciziranoj lokaciji od  dva hektara zemlje na kompleksu Aerodroma Niš.

Podsećanja radi, početkom godine u prostorijama aerodroma realizovan je sastanak na kojem je predstavljen usvojeni Plan detaljne regulacije kompleksa niške vazdušne luke na kome se nalazi planirana lokacija budućeg tornja.

Tada su definisani planovi i uslovi za njegovu izgradnju, ali i uslovi i zadaci koji su neophodni za implementaciju lokalajzera. Najavljeno je i da će izgradnja tornja biti završena do kraja ove godine.

Toranj će prema najavama biti opremljen najsavremenijom opremom ,doksu sistemi RVR I ALS neophodni za meteorolška merenja i automatsko sletanje aviona u gotovo svim vremenskim uslovima.Sredstva za izgradnju tornja i ovih sistema obezbediće SMATSA ,a vrednost je višemilionska.

Ovom još jedan u nizu poteza kako bi se u što većoj meri razvio aviosaobraćaj na niškom aerodromu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com