Društvo

Počela isplata po 10

Od 13 sati počela je isplata po 10.000 dinara radnicima propalih niških društvenih preduzeća. Oko 5.100 radnika čije su firme još aktivne u APR-u, moćiće da podigne novac uz ličnu kartu na šalterima Poštanskih štedionica u gradu. Više od 1000 radnika koji su podneli dokumenta Centru za socijalni rad nije ostvarilo pravo na isplatu, objašnjava većnik Mihajlo Zdravković.

On kaže da je dokumenta na osnovu kojih potražuju zaostale plate dostavilo oko 6.200 ljudi, ali je pravo na isplatu ostvarilo oko 5.100 radnika, koliko i dobija jednokratnu pomoć.

“Ostali nisu ostvarili pravo jer su preduzeća u kojima su radili ugašena ili iz nekog drugog razloga”, rekao je Zdravković.

Kako je najavio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, jednokratnu pomoć će i narednih dana isplaćivati onim radnicima koji su ostvarili to pravo.

“Isplata će trajati dok svaki radnik koji ima pravo na ovu pomoć ne dobije novac. Dokumenta prikupljena u Centru za socijalni rad prosledićemo Ministarstvima finansija i privrede, a ovim problemom nastaviće da se bavi nova Vlada posle konstituisanja”, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

U gradskoj vlasti apeluju na radnike da ne krenu svi po novac danas, kako ne bi pravili gužve ispred šaltera.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com