Sport

“Imperatori” u Nišu dočekuju Mađarski “Cowbells”

Klub američkog fudbala Imperatori Niš će u subotu, 07. maja odigrati po prvi put u svojoj istoriji meč sa timom iz inostranstva, okviru Centralno-Evropske fudbalske lige.

Imperatorima u goste dolazi ekipa “Cowbells” iz Budimpešte, koji važe za najbolji tim u Mađarskom šampionatu. Jako su fizički dominantna ekipa, a kako su prethodnog vikenda u posle preokreta, u veoma neizvesnom meču poraženi (19-37) od aktuelnih šampiona Srbije i CEFL lige, ekipe “Dukes” iz Novog Sada, jasno je da mladom timu Imperatora predstoji težak zadatak da se suprotstave Mađarima.

Imperatori, sa druge strane, imaju mnogo problema da ove sezone nadomeste odlaske nekolicine iskusnijih igrača. Neki od njih su, posle prošlosezonskog velikog uspeha i osvajanja trećeg mesta u Sportklub Prvoj ligi Srbije, odlučili da “okače kopačke o klin”, dok su neki potpisali profesionalne ugovore i otišli u inostranstvo. Imperatore je na kraju prošle sezone napustio i sjajni amerikanac Ričard Samjuel, koji je dobio daleko unosniju ponudu iz Nemačke, dok je Džoel Lej i pored najave da će i ove sezone braniti boje tima sa Nišave, zbog porodičnih problema morao da odustane. Jedino ovogodišnje pojačanje iz inostranstva i nosilac igre Imperatora ove sezone je Denis Ikić, amerikanac bosanskog porekla iz Severne Karoline. Zbog svega toga, Imperatori ne pružaju iste partije kao prošle sezone, pa im posle 4 poraza u prvoj polovini takmičenja, predstoji grčevita borba za opstanak u elitnom rangu.

I pored svih problema koje imaju, Imperatori žele da se pred svojom publikom, na svom prvom međunarodnom susretu prikažu u što boljem svetlu, pa se nadaju da će pred punim tribinama uspeti da ostvare podvig nad favorizovanim Mađarima.

Utakmica će biti odgrana u subotu, 7. maja, na terenu sa veštačkom travom u Sportskom centru “Čair”, sa početkom u 16:30 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com