Društvo

Od sinoć spavaju na groblju, u rakama!

Radnici JKP Gorica Niš“ sektor Novo groblje, članovi Sindikata „Sloga“, zbog neisplaćenih višemesečnih zarada i novca za prevoz, od sinoć su ostali na svojim radnim mestima i umesto odlaska kući noći će provoditi na groblju i spavati u novoiskopanim rakama. Oni najavljuju da će ostati na groblju sve dok im se ne isplate zaostale zarade u celosti.

“Novoiskopane rake su “ naša kuća “, budući da smo mesecima živi zakopani i da polako sa našim porodicama umiremo od gladi!”, kažu radnici Gorice.

Radnici JKP Gorica nisu više u mogućnosti da odlaze i dolaze na posao, te će svoje vreme provoditi i spavati na radnom mestu.

Oni napominju da ovo nije štrajk, već potez očajnika kojim iskazuju lojalnost firmi, ali ne i menadžmentu koji ih je doveo u ovaj položaj.

Igor Jovanić, direktor JKP “Gorica”, kaže da su pokrenuli inicijativu za finansijsku dokapitalizaciju preduzeća.

“To je jedno od rešenja kako bismo mogli da izađemo iz ove situacije. To je sada na gradu, imamo uveravanja da će oni vrlo brzo reagovati”, rekao je Jovanić.

Predsednik sindikata “Sloga” JKP Gorica Goran Zlatković opisao je Niškim Vestima kako su zaposleni u ovom niškom preduzeću proveli noć.

“Tužno, žalosno, hladno, ležati na pločicama, na prljavim stvarima, u prostoriji gde ima buva, trpeti gladan”, rekao je Zlatković i dodao da im se niko dosada nije obratio od nadležnih.

On ističe da se radnicima duguje devet zarada i novac za prevoz. Kaže da ovim postupkom su pokazali lojalnost svih zaposlenih u Gorici koji su u veoma teškom položaju.

“Do sada smo ćutali i nadali se, ali je tome došao kraj. Želimo da se naša prava ispoštuju”, zaključio je Goran.

Račun Gorice je blokiran zbog tužbi radnika za neisplaćene zarade. 

I

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com