Društvo

Radijatori od danas hladni bez obzira na temperaturu

Iako su ovih dana temperature ispod proseka za ovo doba godine Toplana neće grejati Nišlije. S ozbirom na to da je 3. maj, više nema nikakvih mogućnosti da toplotni izvori budu pokrenuti, a radijatori vrući, rekao je Niškim Vestima direktor JKP „Gradska toplana“ Slobodan Maksimović. To predviđa gradska Odluka o snabdevanju toplotnom energijom.

„Svi naši kotlovi su od danas počeli remont. Oni su otvoreni i više nema nikakve mogućnosti da Toplana greje, bez obzira na spoljnu temperaturu“, rekao je Maksimović.

Iako su u prethodnom talasu niskih temperatura, pre samo desetak dana grejali, što je bila i preporuka ministra energentike Aleksandra Antića, ovih dana će radijatori ipak ostati hladni.

On je dodao i da je ovo usvojila gradska skupština. U gradskoj Odluci o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom stoji da Gradsko veće na predlog Uprave za energetiku može da donese odluku da Toplana greje i posle završetka grejne sezone, ali najkasnije do 3. maja.

grejanje

 

Sledećih 5 dana minimalna temperatura u Nišu biće od 8 do 9 stepeni, prognoze su Republičhog hidrometeorološkog zavoda. Nišlijama ostaje samo da se greju na struju ili nađu drugi način da se utople ukoliko im bude hladno.

Prognoza

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com