Društvo

Lisica ušla u dvorište u Brzom brodu (VIDEO)

Srđan Stojanović iz Brzog broda imao je jutros neobičnu situaciju u svom dvorištu, gde je zatekao mladunče lisice.

Oko 4 sata ujutru je, kaže, iz dvorišta čuo zvuk sličan lavežu, što ga je izmamilo napolje. Iza garaže je zatekao malu lisicu. Pokušao je da je uhvati ali je ona počela da beži po dvorištu, da bi na kraju upala u kanal koji se nalazi u garaži.

„Sve vreme je bila uplašena. Pokušao sam da je namamim da mi priđe, ali je bežala. Kada je upala u kanal bacao sam joj hleb umočen u saft od pečenja, ali nije želela da jede. Bila je sva preplašena i mokra od kiše“, kaže Stojanović.13148420 10209687912100831 1472979478 o

Pozvao je i društvo za zaštitu životinja Zooplanet da je zbrinu, ali odgovora nije bilo. Kaže, verovatno zbog toga što je bilo prerano. Jurnjava sa lisicom je trajala oko 4 sata, da bi, na kraju, mladunče pobeglo iz dvorišta.

„Uplašio sam se samo zbog toga što može da ima besnilo. Imam psa koji je vakcinisan ali ipak nisam želeo da rizikujem, pa sam ga zatvorio u kuću. Lisica je ipak divlja životinja“, dodaje.

Poslednjih mesec dana ekipe Zooplaneta su iz kafića u centru grada izvukle ježa i spasile sovu koja je ispala iz gnezda. Kako su nam rekli, divlje životinje žive oko nas i nije neuobičajeno da se pojave u našim kućama, lokalima i dvorištima. Ukoliko još neko od stanovnika Brzog broda zatekne mladunče lisice, može da pozove Zoo patrolu na broj 0606588007. Oni će pomoći divljim i zaštićenim vrstama, ali naglašavaju da ne rade sa psima i da ih građani ne kontaktiraju u slučaju da imaju problem sa lutalicama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com