Servisne

Morava i njene pritoke ne prete poplavama

Kiša koja od sinoć gotovo neprekidno pada u većem delu centralne i južne Srbije za sada ne preti da izazove izlivanje ni jedne reke u slivu Velike Morave, rečeno je agenciji Beta.

Prema rečima direktora niškog vodoprivrednog centra “Morava”, koji je deo “Srbijavoda”, Dragoljuba Miljojkovića, padavine u protekla 24 časa izazvale su manji porast nivoa Zapadne Morave i Toplice, dok su Južna Morava i Velika Morava u opadanju.

“Toplica je u blagom porastu, ali je nivo vode daleko od odbrane od poplava”, rekao je Miljojković agenciji Beta.

On je istakao da se incidentne situacije ne očekuju ni u narednom periodu, naročito ne na većim rekama, osim u slučaju nekih nepredvidjenih situacija.

Kako je naveo, u slučaju nekih nepredvidjenih okolnosti, problema može biti samo na manjim vodotokovima bujičnog tipa.

Miljojković je kazao da zaposleni u “Srbijavodama” dežuraju i prate stanje na rekama od početka praznika.

Zamenik komandanta gradskog štaba za vanredne situacije Žarko Ranković rekao je agenciji Beta da su na području grada Niša sve manje reke i potoci u svom koritu i ne prete izlivanjem.

Prema podacima Meterološke stanice u Nišu, na području grada od sinoć od 20 časova do jutos do 8.00 časova palo je 25 litara kiše po kvadratnom metru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com