Društvo

Rade semafori u Voždovoj

Semafori kod škole “Vožd Karađorđe” i dve niške gimnazije, na raskrsnici Voždove sa Prvomajskom ulicom, počeli su sa radom. Deca iz obližnjih škola obaveštena su od nastavnika da prelaze ulicu isključivo koristeći pešački prelaz uz obavezno poštovanje semaforske signalizacije.

Iako je puštanje u rad najavljivano za 15. mart, početak rada sačekao je drugu polovinu aprila. Kako bilo semafori danas rade, mada većina Nišlija još uvek ne može da se navikne na poštovanje signalizacije.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković, najavio je nedavno da će prvih mesec dana da traje usklađivanje sa semaforima u blizini.

13084266 10201662563321991 365331081 n

“Prvih mesec dana biće period testiranja, da vidimo kako semafori funkcionišu sa onima na raskrsnicama na Crvenom pevcu i kod Narodnog pozorišta”, rekao je Zdravković.

Razlog postavljanja semafora je veliki broj saobraćajnih nezgoda na pešačkom prelazu, kaže većnik.

“Imali smo inicijativu saveta roditelja Voždove škole i obe gimnazije pa smo morali da reagujemo zbog bezbednosti dece koja ovde svakodnevno prolaze”, istakao je Zdravković.

Semafor na ovom mestu je neophodan preporuka je i Saveta za bezbednost u saobraćaju.

2013. godine dvojica osmogodišnjaka bila su povređena kada je na njih naleteo automobil, dok su pretrčavali ulicu ispred škole.

Postavljanje ovih semafora finansirao je Fond za bezbednost saobraćaja i Grad Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com