Društvo

Palilula na Međunarodnom sajmu turizma

U niškoj hali Čair, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, u prisustvu brojnih zvanica, turističkih poslenika, otvorio je 17. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora. Na sajmu, koji se održava pod sloganom “Merak nema cenu”, prisutno je oko 130 izlagača, uglavnom sa juga Srbije, ali i iz Republike Srpske, Mađarske, Grčke, Crne Gore i Bugarske. Pored turističkih organizacija i agencija koje tradicionalno učestvuju na niškom Sajmu turizma, svoje turističke potencijale prezentovale su i niške gradske opštine.

Predsednik opštine Palilula, Boban Džunić, u susretu sa novinarima izjavio je da opština Palilula ima izuzetne turističke potencijale i da je prepoznatljiva kao deo grada, gde se neguje duh stare čaršije, gospodskog ali i boemskog Niša. Jedna od manifestacije koja promoviše ove vrednosti je i „Palilulsko veče“ koja se održava početkomk juna meseca u Danima Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je istakao da je važno što sajam promoviše gastronomiju pošto je hrana jedan od naših najvažnijih resursa, ali na žalost mi do sada nismo uspeli da Srbiju pozicioniramo kao zemlju sa gastronomskim imidžom. On je najavio da će Ministarstvo trgovine ove godine finansijski pomoći održavanje džez festival “Nišvil”.

13092199 399815823498685 3977194282752834739 n

“Niš nudi turistima odmor u prirodi koja je idelna za bavljenje ekstremnim sportovima, bogato arheološko nasleđe, odlične festivale i odličnu gastronomsku ponudu”, izjavio je direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić. Prema njegovim rečima, Niš u poslednje dve godine beleži rast broja turista za devet odsto.

Sajam turizma i aktivnog odmora biće otvoren u hali “Čair” do četvrtka 28. aprila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com