Izbori 2016

Perišić: Tražiću smenu direktora Toplane!

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić, koji će po svemu sudeći biti ponovo kandidat Srpske napredne stranke za prvog čoveka grada, najavio je danas da će već tokom ove nedelje pokrenuti preko Uprave za komunalne delatnosti inicijativu za smenu direktora Toplane.

Stekli su se zakonski uslovi da direktor JKP Gradska Toplana Slobodan Maksimović bude smenjen. Ne može da postoji teorija da će bilo ko da štiti bilo kog direktora koji je učinio bilo šta što prvo ruši ugled stranke iz koje dolazi, a kamoli ako se radi o nečemu što je u suprotnosti sa zakonom”, kategoričan je Perišić.

perisic sns2On ponavlja da će pokrenuti inicijativu nadležnoj Upravi od koje očekuje da uputi akt prema Skupštini grada Niša, koja može da se sastane veoma brzo i smeni direktora Toplane.

Perišić najavljuje kao prvi korak vraćanje ingerencija u rukama Gradskog veća. U sistemu koji vam je poprilično vezao ruke ne možete biti efikasniji. Prvo morate da promenite sistem, i to smatram prioritetom.

“To je logičan način da građanima Niša ispunite ono što očekuju od vas, da budete efikasniji. Ako bi nešto sebi zamerio u dosadašnjem mandatu to je da je trebalo biti efikasniji”, naglasio je Perišić.

Perišić je najavio i reformu Gradske uprave, jer smatra da je ona prglomazna, u smislu broja uprava. Grad treba da ima jednu Upravu, a ostalo će biti sekretarijati, najavljuje Perišić.

Gradonačelnik najavljuje i promenu Statuta grada i veću kontrolu rada opština.

Smatra da je u ovom trenutku jako važno da se završe planovi za formiranje nove dve industrijske zone, koje će se nalaziti preko pruta Kazneno popravnog zavoda i kod Vinogradarskog instituta.

Perišić je rekao i da će sve što je u kampanji obećao ispuniti, ali i nastaviti sa radom na onim projektima koji su započeti.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com