Društvo

Niš-ekspres darivao knjige

Niš-ekspres darivao je danas knjige školskim bibliotekama OŠ “Sveti Sava” u Nišu i OŠ “Desanka Maksimović” u Katunu, na taj način nastavio je tradiciju koja se neguje poslednjih godina. Ove biblioteke danas na svojim policama imaju nove knjige poklon najvećeg autoprevoznika na jugu Srbije. Učenici niške škole zadovoljni su donacijom, ali su i glasnim aplauzom pozdravili poziv direktorke Sektora turizma Gordane Živanović: “Vi sad čitajte a vidimo se mi na nekom narednom putovanju”, rekla je kroz osmeh Živanović deci.

Učenici petog razreda OŠ “Sveti Sava” zadovoljni su poklonom Niš-ekspresa, neki su se čak odvažili da od predstavnika ovog autoprevoznika zatraže da se ovo darivanje nastavi.

Volim da čitam ljubavne i avanturističke romane. Sa drugaricama rado menjam knjige“, kaže Maša Rosić učenica petog razreda OŠ “Sveti Sava” čija je biblioteka dobila vrednu donaciju Niš-ekspresa.Screenshot 12

“Isključivo čitam avanturističke romane jer to volim, drago mi je da je naša biblioteka bogatija za sve ove knjige, nama će puno značiti“, rekao je radosno Petar Stojanović za Niške Vesti.

“Romantične knjige su ono što ja najradije čitam. Rado sa drugaricama menjamo naslove. Učestvujem na konkursima kada je pisana reč u pitanju i nove knjige u biblioteci puno će značiti svima nama“, kaže Elena Novaković učenica ove niške škole.

Direktorka Sektora turizma Gordana Živanović, osvrnula se na dobru saradnju sa sedamdesetak škola koje svoje školske ekskurzije već godinama uspešno realizuju u saradnji sa Niš-ekspresom.

“Učenici i prosvetni radnici su najviše upućeni na knjigu i zato pre svega njima čestitamo “Svetski dan knjige”. Darivanje knjiga školskim bibliotekama je tradicionalna akcija Niš-ekspresa. Ove škole kojima smo danas darivali knjige su dve od sedamdesetak škola sa kojima sarađujemo u oblasti đačkog turizma. Iza nas je veliki broj interesantnih ekskurzija i izleta, mnogo hiljada kilometara smo zajedno prešli na različitim destinacijama širom zemlje”, kaže za Niške Vesti Živanović.

13101253 10201658998032861 1188653115 n

 Bogatija školska biblioteka, bogatiji jezik đaka neće izostati ni bolja kultura, uverena je direktorka škole “Sveti Sava”.

Ova akcija je veoma značajna za sve nas u školi, važno je da učenici mogu novim knjigama da oplemene jezik i kulturu. Naš fond biblioteke sad je bogatiji a ja se nadam da će biti više ovakvih akcija, jer nisu samo deca zadovoljna ovom donacijom već i svi mi u školi”, kaže Radmila Ivković direktor OŠ “Sveti Sava”.

13059522 10201658997912858 454928569 n

Cilj naše akcije jeste popularizacija knjige i stvaranje dobrih navika kod dece jer je knjiga najbolji prijatelj dece. Knjiga će im pomoći da budu maštovitiji, mudrtiji i dobri ljudi a da će svoju potrebu za upoznavanjem i osvajanjem novih prostora upotpuniti putujući autobusima Niš-ekspresa, dodaju iz najvećeg autoprevozničkog preduzeća na jugu zemlje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com