Društvo

Radijatori u Nišu topli

Gradska toplana od jutros greje i svi toplotni izvori rade, rekla je Niškim Vestima portparol JKP “Gradska toplana” Milena Pavlović. Ukoliko neke podstanice ne rade, stanari treba da se obrate Toplani na call centar 0800 200 018, kako bi bilo omogućeno da im se isporuči toplotna energija.

“Svi toplotni izvori su startovali i ceo grad bi trebalo da ima grejanje. Radijatori nisu vreli jer je to režim rada na ovoj temperaturi. Napolju nije minus, a obaveza je Toplane da u stanovima održava određenu temperaturu”, rekla je Milena Pavlović.

Ministar energetike Aleksandar Antić preporučio je svim toplanama u Srbiji da, bez obzira na zvanični završetak grejne sezone, nastave sa grejanjem dok traje hladan period. S obzirom na to da je trenutna temeratura u gradu 7 stepeni i zakon predviđa da Toplane greju, iako je sezona prošla.

Zvanična grejna sezona u Srbiji traje do 15. aprila. Međutim, i sledećih 5 dana, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, minimalne dnevne temperature u Nišu biće od 4 do 9 stepeni. U Toplani kažu da će nastaviti da greju dokle god postoji potreba.

Capture

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com