Izbori 2016

Rezultati glasanja u niškim opštinama

Evo kako su Nišlije glasale u Gradskim opštinama.

10:40 U GO Palilula Srpska napredna stranka osvojila je 56% glasova, što je 14 od ukupno 25 odborničkih mesta u opštinskoj skupštini, SDS-NPS-DS-LDP 4 mandata, SRS 2 mesta, SPS 3 mesta, DSS-Dveri 2 mandata, rekla je za Niške Vesti Adriana Anastasov ispred SNS u ovoj opštini. Do ranih jutarnjih sati Opštinska izborna komisija je još uvek radila, a zvanični rezultati se očekuju uskoro kada će Opštinska izborna komisija saopštini rezultate nakon 100% predrojanih glasova. Možda će biti ponovljeni izbori na jednom biračkom mestu, još uvek je nezvanična informacija.

10:10 Bratimir Vasiljević, ispred Srpske napredne stranke u GO Pantelej kaže da je moglo više i bolje, ali da je s obizom na okolnosti on zadovoljan rezultatima izbora. SNS je u ovoj opštini od ukupno 23 odbornika osvojio 11 mesta, SDS-NPS-DS-LDP 3 mandata, “Levica Srbije” 2 odbornika, SRS 2 mandata, “Iskreno za Niš” 2 mesta, SPS 2 mandata i DSS- Dveri 1 mandat. “Biće ponovljeni izbori na dva ili tri biračka mesta, gde je bilo tehničkih nepravilnosti. Nakon ponovljenih izbora koji će biti za 7 dana, nadam se još jednom mandatu i tako ćemo imati većinu”, kaže Vasiljević za Niške Vesti.

09:50 Dejan Jovanović, ispred Srpske napredne stranke u Niškoj Banji kaže da je ova stranka osvojila 9 od 19 mesta u skupštini opštine. Lista “Banja pobeđuje” osvojila je 6 mandata, Jedinstvena Srbija 2, SDS-NPS-LDP jedan mandat i SPS 1 mandat.
“Nemamo apsolutnu većinu i zato mislim da je moglo bolje. Nisam potpuno zadovoljan ali ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, to je moj komentar nakon izborne noći”, kaže Jovanović za Niške Vesti. U GO Niška Banja rekli su da će Opštinska izborna komisija biti dostupna i u prostorijama posle 14 sati kada će biti poznato više detalja.

09:40 Prvi na listi SNS-a u GO Crveni Krst Darko Bulatović: Prema prvim preliminarnim rezultatima u Gradskoj opštini Crveni Krst najveći broj mandata, 14,  osvojila je lista “Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje”, odnosno oko 53 odsto glasova. Liste “Niš moj grad-DS, SDS, NPS”, “Ivica Dačić-SPS, JS” i “Dr Vojislav Šešelj-SRS”, osvojile su oko osam odsto glasova birača i imaće po dva odbornika u Skupštini opštine. Velika je verovatnoća da cenzus pređe i lista “Iskreno za Niš” generala Momira Stojanovića. Ukoliko se to desi ova lista će imati jedan mandat u toj opštini. Gradska opština Crveni Krst ima 21 odborničko mesto.

09:15 Izborna komisija GO Medijana: Na osnovu preliminarnih rezultata izbora za odbornike Skupštine Gradske opštine Medijana sa 100% obrađenih biračkih mesta najveći broj mandanta osvojila je lista “Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje” 31,25 odsto, odnosno imaće 11 mandata.

U Skupštini Gradske opštine Medijana rezervisana su i pet mesta za odbornike koalicije “Niš moj grad!-DS, SDS, NPS, jer su oni osvojili 15,88 odsto glasova.

Za listu “Dosta je bilo-Saša Radulović”, glasalo je 11,32 odsto, ili četiri mandata. Lista “Ivica Dačić-SPS, JS”, dobila je 11,03 odsto, odnosno četiri odbornička mesta.

Cenzus su prešle i liste “Dr Vojislav Šešelj-SRS” sa 5,84 procenata, ili dva mandata, i “Dveri-DSS” sa 5,51 procenat i dobili su jedan madat.

Ostale liste nisu prešle cenzus, ali je interesantno to da je grupa građana “Iskreno za Niš”-generala Momira Stojanovića dobila 4,78, vrlo blizu cenzusa. Skupština opštine Medijana ima ukupno 27 odborničkih mandata.

U Gradskoj oštini Medijana glasalo je 55,53 odsto birača.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com