Izbori 2016

CESID: SNS ubedljivo, tri stranke oko cenzusa

Srpska napredna stranka pobedila je na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, i u budućem sazivu bi se moglo naći sedam stranaka, pošto su tri stranke oko cenzusa, saopštio je večeras, na poslednjoj konferenciji za štampu programski direktor CESID-a Đorđe Vuković.

Na osnovu 60 odsto prebrojanih glasačkih listića SNS je na prevremenim parlamentarnim izborima osvojila 51,5 odsto glasova, a u budućem sazivu parlamenta bi mogle da se nađu još SPS sa 12,4 odsto, SRS sa 7,7, DS sa 5,4 i Dveri-DSS sa 5 odsto glasova, preneo je programski direktor CESID-a Ðorđe Vuković.

IPSOS: Sedam stranaka u parlamentu

Prema prvim preliminarnim rezultatima agencije Ipsos na osnovu 20 odsto obrađenog biračkog materijala, u parlament ulazi sedam stranaka. Prema njihovim rezultatima Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je 49,01 odsto glasova, koalicija okupljenaoko SPS-a 11,1 odsto, za Srpsku radikalnu stranku glasalo 8,1 odsto glasača. Demokratska stranka osvojila je 6,5 odsto, Koalicija Dveri-DŠ 5,2 odsto glasova, koalicija LDP-LSV-SVM 5 a Pokret Dosta je bilo 5,5 odsto glasova.

Iz minuta u minut:

23.38 – Srpska napredna stranka pobedila je na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, i u budućem sazivu bi se moglo naći sedam stranaka, pošto su tri stranke oko cenzusa, saopštio je večeras, na poslednjoj konferenciji za štampu programski direktor CESID-a Đorđe Vuković.

22.42 – Na osnovu 60 odsto prebrojanih glasačkih listića SNS je na prevremenim parlamentarnim izborima osvojila 51,5 odsto glasova, a u budućem sazivu parlamenta bi mogle da se nađu još SPS sa 12,4 odsto, SRS sa 7,7, DS sa 5,4 i Dveri-DŠ sa 5 odsto glasova, preneo je programski direktor CESID-a Đorđe Vuković.

22.15 – Prema rezultatima koje je CeSID saopštio, koalicija oko SNS je na republičkim izborima osvojila 51 odsto glasova birača, a SPS 12,1 odsto.

22.10 – CeSID: SNS je osvojio 51,50 odsto glasova, SPS 12,40

Opširnije na Tanjug.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com