Društvo

Inspektor odbija penziju: Sprečili me da završim istrage

Inspektor kriminalističke policije u Nišu odbija da prima penziju, jer tvrdi da je u nju prevreno oteran da ne bi završio važne istrage.

Niški inspektor kriminalistističke policije na poslovima suzbijanja kriminaliteta u privredi Nebojša Blagotić sada je penzioner bez penzije. Sam ne želi da je prima, iako je to jedini prihod za njegovu petočlanu porodicu, jer tvrdi da je prevremeno penzionisan da bi bio sprečen da završi važne istrage na kojima je radio, a iza kojih su postojali, tvrdi, pritisci različitih funkcionera i bezbednosnih službi.

“Uvek sam radio časno, pošteno, vodeći računa o ugledu službe i svom ugledu”, kaže Blagotić.

Ipak je penzionisan četiri godine ranije. Kaže da ga je tako tadašnji direktor policije Milorad Veljović zaustavio u sred važne istrage, čiji je rezultat trebalo da bude hapšenje, kako ih zove, “jakih” ljudi.

“Jedan deo tog predmeta završava se 25. septembra hapšenjem 17 lica. Viši javni tužilac iz Niša stavlja zahtev da nastavimo rad po tom predmetu i ukazuje se potreba da dalje provere vršimo u Beogradu”.

Do tih provera nije došlo. Od Blagotića traže da izveštaj pošalje direktno direktoru policije, a lično ga je odneo tadašnji načelnik PU Niš Srđan Grekulović.

Je l to bila praksa da se direktoru policije direktno šalju izveštaji?

“To mi je prvi ili drugi put u karijeri. Nije uobičajeno. Uopšte nije uobičajeno, ali me nije začudilo pošto su u pitanju bili poznati i jaki ljudi”, rekao je on.

inspektor 01
Izvor: N1

Pouzdano, kaže, zna da je direktor izveštaj primio, jer je on sutradan prevremeno penzionisan. Tada kreće sa žalbama i nastavlja da radi, sve do novog, kako ga naziva – filmskog obrta.

Opširnije na N1 Info

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com