Izbori 2016

SRBIJA SUTRA GLASA: Birališta otvorena od 7 do 20 sati

Biračka mesta na kojima će građani Srbije sutra glasati na vanrednim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, biće neprekidno otvorena od 7 do 20 sati.

Na izborima će biti 8.378 biračkih mesta. Na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

Na biračkom mestu zabranjeno je korišćenje mobilnih telefona i drugih sredstava veza i komunikacije. Svaki birač glasa lično, tajno i samo jednom, na overenim glasačkim listićima. Glasački listići za parlamentarne izbore biće led sive boje, a za pokrajinske svetlozelene boje. Kad dodje na biračko mesto, birač saopštava biračkom odboru ime i predaje obaveštenje o glasanju, a ličnom kartom ili drugom ispravom dokazuje identitet. Birač ne može da glasa bez podnošenja dokaza o svom identitetu. Kad mu se utvrdi identitet, birač potpisuje birački spisak i preuzima glasački listić.

Opširnije na Kurir.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com