Društvo

Pozorište za “spas planete”!

U Gradskoj bašti obeležen je – Međunarodni Dan planete Zemlje, pod sloganom “Sačuvajmo planetu Zemlju”. Dva pozorišta potrudila su se da svojim komadima dočaraju značaj reciklaže.

Đaci OŠ “Stojan Ljubić” iz Kosančića koji su osvojili drugu nagradu Pozorišnog festivala dramskih sekcija osnovnih i srednjih škola “Šta dramiš”, izveli su predstavu posvećenu reciklaži. Školarci su uz pesmu i igru dočarali svu lepotu očuvane prirode ali i kako izgleda kada istu tu prirodu prljamo i zanemarujemo. Kao nagradu za dobro odigranu predstavu mališani su na poklon dobili knjigu “Azbuka čistoće” Timošenka Milosavljevića i Aleksandra Blatnika.

13059442 10201649811683208 159570273 n

Omladinsko pozorište “Treća polovina” u režiji Ivane Nedović, pripremilo je performans pod nazivom “Azbuka čistoće” koja je inspirisana aforizmima iz istoimene knjige koju je izdalo JKP “Mediana”. Znatno zreliji glumci od mališana iz Kosančića, ozbiljno su shvatili značaj reciklaže, sve to pokazali kroz primer svakodnevnog ponašanja mladih, ali na sreću malobrojnih Nišlija. Ivana Nedović koja se prihvatila režije, uklopila je igrane delove sa odličnom pratećom muzikom, i na kraju odigrane predstave bila zadovoljna.

13059707 10201649809243147 403030110 n

Cilj obeležavanja Dana planete Zemlje je da se ukaže na opasnost koja preti prirodi i životu na Zemlji kao motivisanje dece i odraslih kako bi se aktivno uključili u borbu za očuvanje planete Zemlje, kažu u JKP “Mediana”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com