Društvo

I ukusno i lepo – Izložba torti i slavskih kolača (FOTO)

U Domu Vojske Srbije održana je 7. međunarodna izložba torti i slavskih kolača, u organizaciji Unije zanatlija i preduzetnika Južnog regiona Srbije. Bilo je izloženo četrdesetak torti i isto toliko slavskih kolača, a biralo se i prema ukusu i prema lepoti.

Među izlagačima je svoje delo pokazao i mladi Saša Aleksić, koji jedni u regionu prenosi najčuvenija svetska dela poznatih umetnika na kolače i torte.

„Ovoga puta odlučio sam se za Alfonsa Muhu, jer sam želeo da predstavim nekog bečkog umetnika. Prošle godine sam pravio Klimta, a sada sam napravio tortu prema motivima dela Alfonsa Muhe. Ranije mi je bilo potrebno da za ovakve torte izdvojim i po pet dana, sada sam iskusniji, za pripremu ove današnje torte bila su mi dovoljna dva dana,“ kaže Saša Aleksić, koji je na izložbi dobio plaketu i medalju za svoj rad.

Izložba torti i slavskih kolača, u sredini torta Saše Aleksića

Kako je izložba bila humanitarnog karaktera, nakon završetka, sve torte i kolači poklonjeni su deci u specijalnim školama, ustanovi Mara, Udruženju samohranih majki.

Direktorka Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“, Snežana Čarapić, kaže da je od izuzetnog značaja za njene učenike što su bili uključeni i u pripremu kolača, a i neki od njih su posetili izložbu, što je pravi primer inkluzije. Naravno, poklon na kraju, torte, to uvek svima prija, kaže Snežana Čarapić.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close