Društvo

Srećno! Mlade Nišlije na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope”

Dvanaestoro mladih koji će predstavljati Niš na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”, sutra putuje u Sombor, gde će u nedelju nastupati, u konkurenciji 20 gradova iz cele Srbije. Pred sam polazak, za njih je u Gradskoj kući prired]en prijem.  

“Pripremamo se od januara, sa koreografima i učiteljima pevanja. Pošto predstavljamo Tursku, pevamo na turskom, pesmu Emine Jahović, pod nazivom “I da mogu”. Imamo četiri vrste plesa u okviru jedne koreografije, dvanaestoro nas je na sceni, dvoje peva a desetoro su plesači”, kaže Dušan Mančić, jedan od učesnika.

“Čula sam da je konkurencija jaka, ali se ja nadam prvom mestu. Naravno da je važno učestvovati, i ovo je veliki uspeh, ali pošto pobednici dobijaju put u zemlju koju predstavljaju, nadam se pobedi i putovanju u Tursku”, kaže jedna od učesnica Sanja Kostić.

Srećan put i dobar nastup poželeli su im gradonačelnik Niša Darko Bulatović i gradski većnik Bojan Krstić.

“Takmičenje “Srbija u ritmu Evrope” postoji od 2008. godine. Niš kao grad tek sada prvi put učestvuje, jer svake godine same ambasade predlažu grad koji će ih predstavljati. Nakon potpisivanja sporazuma vezanog za Aster tekstil u Nišu, tadašnji ambassador Turske predložio je da Tusrku predstavlja baš Niš. Tako smo napravili audiciju, na kojoj je učestvovalo 150 dece, i od njih je izabrano 12 najboljih. Prošlogodišnji pobednik bio je Sombor, i oni su sada domaćini. Naša deca putuju sutra, a u nedelju, kada nastupaju, mi ćemo im se pridružiti. Polovinu glasova daje žiri, a polovina stiže putem SMS poruka, pa se nadam da će svi glasati za nas, na broj 1557,  i to pesma_15, jer smo mi pod rednim brojem 15”, kaže gradski većnik Bojan Krstić.

Prema dosadašnjim procenama, kotiramo se među prva tri najbolja tima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com