Sport

Poznati niški sportisti igrali za Acu

U Nišu je proteklog vikenda odigran turnir “3×3” koji je i ove godine okupio najbolje basketaše iz našeg grada i regiona. Ovogodišnji turnir imao je i humanitarni karakter, pa su u revijalnom delu svoje veštine pokazali poznati iz sveta sporta, a novac se prikupljao za Aleksandra Nikolića.

Podsećamo, Aci je nedavno postavljena dijagnoza – akutna mijeloidna leukemija koja brzo i agresivno napada organizam. Kako bi se što pre prikupio novac za njegovo lečenje angažovale su se njegove kolege i prijatelji, a do sada je na nekoliko mesta bilo moguće ubaciti dobrovoljni prilog.

Turnir je prvobitno bio na Trgu kralja Milana ali zbog nepovoljnih vremenskih uslova preseljen je u salu OŠ “Dušan Radović”. Tokom odigravanja turnira bile su postavljene kutije za pomoć Aleksandru, a sav prikupljeni prilog biće uplaćen na račun za pomoć našem sugrađaninu.

Pre polufinalnih mečeva odigran je i revijalni basket meč između istaknutih niških sportista. Od fudbalera “Radničkog” tu su bili kapiten Aleksandar Jovanović i defanzivac Miloš Petrović, na parketu se našao i kapiten VK “Nais” Igor Lazić, potom potpredsednik Košarkakog saveza Srbije Dušan Projović i proslavljeni košarkaški trener Marko Cvetković. Tu je bio i njegov centarski tandem iz jedne od najuspešnijih sezona niškog Konstantina – Danilo Tasić (član Aeka iz Larnake, aktuelnog prvaka Kipra) i Milan Milovanović (bivši mladi reprezentativac i as Crvene zvezde, Mege…danas jedan od najboljih igrača nacionalnog takmičenja Poljske), sa njima i Svetozar Stamenković (nekadašnji igrač FMP-a i slovačke lige, koji je sa Crvenom zvezdom osvojio Kup Radivoja Koraća). Sa iskusnijima na terenu nadmetao se i mladi Andrija Marjanović, Nišlija koji je doneo prvu zlatnu medalju u mlađim kategorijama u košarci svom gradu sa Evropskog prvenstva za juniore u Slovačkoj.

Najveću šansu za oporavak od ove opake bolesti pruža transplatacija matičnih ćelija. Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć, za što brže izlečenje i povratak normalnom načinu života.

Rezultat je bio u drugom planu, a niški sportisti pokazali su, pored znanja i veština, i najlepšu ljudsku osobinu – humanost. Svi oni zajedno potrudili su se da Aci ovu borbu učine lakšom, igrajući za njega, i poslali jasnu poruku da će kao i svi ostali sugrađani – biti tu za njega u narednom periodu.

RKSIS je petu godinu uzastopno organizovao “3×3” turnir u našem gradu,u sistemu Košarkaškog saveza Srbije.

 Pošaljite SMS 499 na 3030.

Uplata na dinarski ili devizni račun i putem linka e-doniraj.

Za Aleksandrov život! Budimo humani!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com