Društvo

Organizacija gluvih i nagluvih dve zime bez grejanja, potrebna im je pomoć Nišlija

Gradska organizacija gluvih i nagluvih već dve zime dočekuje sa hladnim zidovima. Nakon što se usled ogromnih pristiglih računa isključilo sa sistema daljinskog grejanja, u njihovim prostorijama nema grejnih tela.

Problem se može rešiti nabavkom kotla na pelet, i zamenom radijatora i cevi. Ipak, za ovu investiciju potrebno je oko 700.000 dinara, koje članovi udruženja ne mogu prikupiti sami.

Zvonimir Stojanović
Foto: NTV

“Želeli bismo da zamolimo ljude dobre volje da nam, ukoliko to mogu, pomognu. Nama je ova naša Organizacija druga kuća. Ovo je mesto gde se okupljamo, razgovaramo, gde imamo prevodioca na znakovni jezik. Kada dođe zima, ovde nema nikoga.“, kaže Zvonimir Stojanović, predsednik Gradske organizacije gluvih i nagluvih.

On podseća da je broj manifestacija namenjenih osobama sa oštećenjim sluhom mali.

“Ljudi koji čuju imaju Nišvil, imaju Filmske susrete, koncerte i predstave… Jako mali broj tih kulturnih događaja je prilagođen osobama sa oštećenim sluhom. Zato je nama naša organizacija sve”, dodaje Zvonimir.

Svi koji žele da pomognu Gradskoj organizaciji gluvih i nagluvih mogu to da urade uplatom na žiro račun broj 325-9500700024676-81, a sve potrebne informacije mogu da dobiju na broj 018 591 248.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com