Društvo

Nišlije, budimo humani: Pomozimo Nikolini (2) da pobedi neuroblastom!

Maloj Nišlijki, Nikolini Ranđelović (2) potrebna je pomoć za lečenje u iznosu od oko 300.000€. Nikolina boluje od jednog od najtežih malignih oboljenja kod dece –  potpuno iznenada i bez ikakvih zdravstvenih problema dijagnostifikovan joj je neuroblastom.

Bezbrižnom detinjstvu male Nikoline, koja je pre mesec dana tek zakoračila u drugu godinu života, na put je stao veliki zdravstveni problem. Kako kaže njena rođaka, nikakvih pokazatelja nije bilo jer se simptomi kod ovog oblika oboljenja ne razaznaju, jednostavno, Nikolina je prestala da jede što je bio prvi znak da nešto nije u redu. Roditelji su tada brzo reagovali a prvi rezultati govorili su da se radi o težem obliku upale. Ipak, par dana kasnije ustanovljena je dijagnoza kakvu niko nije očekivao.

Lečenje neuroblastoma podrazumeva seriju hemioterapija kojima je Nikolina već podvrgnuta u Tiršovoj, a trebalo bi da ih ima ukupno 8.

Međutim, neophodno je operativno otklanjanje tumora iz predela grudnog koša, a kasnije i presađivanje koštane srži. Zbog izuzetno specifične pozicije tumora u telu male Nikoline i rizika koji sama operacija nosi, potrebno je da se intervencija obavi u inostranstvu, za šta su potrebna velika novčana sredstva.

Nikolinina borba traje već mesec ipo dana a na tom putu biće joj potrebna pomoć svih nas!

Nikolinini roditelji se nadaju da će im ljudi velikog srca pomoći u ovoj najtežoj životnoj borbi njihove devojčice. Omogućimo Nikolini odlazak u inostranstvo i šansu za pobedu nad opakim kancerom!

Svako ko je u mogućnosti, našoj Nikolini može da pomogne putem fondacije „Budi human“ upisom 431 i slanjem SMS-a na 3030, zatim uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dinarski: 160-492871-34

Devizni: 00-540-0002490.5

IBAN broj: RS35160005400002490572

Pomoć za našu malu sugrađanku može se dati i Marini Adamović u Banci dobročinstva koja se nalazi u Obrenovićevoj ulici.

BUDIMO HUMANI!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com