Region

Najbolje evropske mažoretkinje prodefilovale Sokobanjom

Više od 1.000 mažoretkinja iz osam zemalja prodefilovalo je danas centrom Sokobanje, prilikom otvaranja 20. po redu Evropskog prvenstva u mažoret plesu.

U okviru svečane ceremonije otvaranja banjski posetioci mogli su da vid mažoretkinje iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Češke, Poljske, Rumunije i Srbije, nakon čega su usledila ekipna takmičenja.

Za medalje i pehare nadmeću se 53 tima i mažoretkinje svih uzrasta, od najmladjih pionirki do seniorki.

Direktor Turističke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenković rekao je da se Sokobanja izborila za organizaciju Evropskog šampionata u mažoret plesu u veoma jakoj domaćoj i evropskoj konkurenciji.

„U konkurenciji jednog grada iz Slovenije i Austrije, Evropska mažoret asocijacija je procenila da je Sokobanja idealno mesto za organizovanje šampionata. Pokazali smo da imamo mogućnosti da organizujemo i najzahtevnije manifestacije“, istakao je Milenković.

On je istakao da je zajedno sa skoro 1.200 takmičarki u Sokobanju stiglo i isto toliko njihovih navijača i pratilaca.

Predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić kazao je da su učesnici šampionata prezadovoljni organizacijom i da je takmičenje odlična promocija Sokobanje, ali i čitave naše zemlje.

Predsednik Evropske mažoret asocijacije Alen Šćurić podsetio je da su u mažoretkinje u 18. veku, kada su počele da igraju, predvodile vojne parade, a sada su najčešće protokolarni ansambli koji pripadaju svojim gradovima.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close