Društvo

Parking servis: Konačno montažna garaža iza Narodnog pozorišta

Uskoro će na parkiralištu na Siđelićevom trgu započeti izgradnja prve montažne javne garaže, a čiju izgradnju će finansirati JKP „Parking servis“, potvrdio je Niškim Vestima direktor ovog preduzeća, Marko Janković.

Kako je istako, resorna uprava će uskoro izdati dozvolu za nadogradnju jednog nivoa iznad tog parkirališta, tako da će iza Narodnog pozorišta biti ukupno 150 parking mesta.

Nakon što su se rešili imovinsko-pravni odnosi jednog dela parcele na parkiralištu na Sinđelićevom trgu može da se očekuje izgradnja prve javne garaže u centralnom gradskom jezgru, kaže direktor JKP „Parking servis“, Marko Janković.

„Postupak za dodatna parking mesta na već postojećem parkiralištu na Sinđelićevom trgu je pokrenut još 2012. godine. Sve je išlo sporo, ne zato što nismo želeli da gradimo, već zato što je bilo nekih problema oko pravno-imovinskih odnosa na tom parkiralištu. Upravo sam dobio potvrdu da je gotovo sve spremno da nam resorna uprava konačno izda dozvolu za gradnju još jednog nivoa na postojećem parkiralištu iza Narodnog pozorišta“, objašnjava Janković.

Potrebe za dodatna praking mesta u centralnom gradskom jezgru su velike, kaže Janković i dodaje da je trenutno na prostoru iza Narodnog pozorišta Nišlijama dostupno 80 parking mesta.

Sistem naplate na ovom parkiralištu koje je u crvenoj zoni je 50 dinara po započetom satu, stim da nije vremenski ograničeno.

„Izgradnjom jednog nivoa iznad tzv. nultog nivoa parkirališta sa 80 mesta na Sinđelićevom trgu biće još 70, što će zadovoljiti potrebe za parkiranjem u jednom vremenskom periodu u centru Niša“, kaže direktor niškog Parking servisa.

Kroz mesečnu komunalanu taksu od dva miliona dinara, koju Parking servis plaća Gradu Nišu za 3.000 parking mesta, poslednjih godina je moglo da se izgradi nekoliko javnih garaža, ocenjuje Janković.

„Poređenja radi Grad Kragujevac za 7.000 mesta komunalnu taksu plaća oko 300.000 dinara. Želeli smo da investiramo u izgradnju novih parkirališta, ali do sada nisu preduzete mere da se deo novca koji je opredeljen za Grad Niš usmeri na nova parking mesta. Iako je bilo najava da će se proširiti i parkiralište kod Doma zdravlja, prema sadašnjem regulacionom planu Gradske opštine Medijana zasada na toj lokaciji ne mogu da se obezbede nova parking mesta“, zaključuje Janković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com