Društvo

Zvučna imena svetske arhitekture svoja dela predstavljaju u Nišu

Poznate arhitekte sveta predstavljaju svoje projekte iz oblasti savremenog stanovanja u okviru treće međunarodne bijenalne izložbe „Stanovanje – Housing 19“, do 10. novembra 2019. godine, u Paviljonu u niškoj Tvrđavi. Organizatori izložbe su Građevinsko-arhitektonski fakultet u Nišu i Кlaster urbanog planiranja.

“Naučno-umetnički odbor sastavljen od profesora arhitekture osam inostranih univerziteta, odabrao je 80 radova autora i autorskih timova iz 30 zemalja. Publici će biti prikazan arhitektonski opus iz oblasti savremenog stanovanja nastao u poslednje dve godine, sa posebnim osvrtom na zgrade socijalnog stanovanja. Važan segment izložbe je i prezentacija istraživanja na temu savremenog stanovanja”, ističu organizatori.

White Clouds, POGGI Architecture and MORE Architecture

U danima trajanja izložbe održaće se serija predavanja vodećih stručnjaka iz spomenute oblasti, prezentacije savremenih materijala, kao i radionica namenjena studentima arhitekture na temu smeštaja raseljenih i izbeglih lica.

Izložbu su podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Inženjerska komora Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com