Kultura

Zvuci klavira u izvođenju Andreja Cincarevića i Andrijane Božić u prelepom ambijentu hola Svetosavskog doma

Sa blagoslovom Episkopa niškog G.G. Arsenija, zajedno sa koleginicom Andrijanom Božić, pijanista Andrej Cincarević, održao je u petak uveče treće po redu autorsko koncertno veče muzike za klavir kompozitora Vladimira Đenadera. Кoncert je održan po prvi put, u prelepom ambijentu hola Svetosavskog doma pri Sabornom hramu u Nišu.

Nakon koncerta u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu i Muzičkoj školi „Petar Stojanović“ u Ubu, „mini turneja“ dvoje nadarenih pijanista, maestralno je završena u Nišu.

Foto: Z.S.

„Veliku zahvalnost izražavamo sveštenstvu niškog Sabornog hrama na gostoprimstvu, kompozitoru Vladimiru Đenaderu na nadahnutoj muzici, SOКOJ-u na pokroviteljstvu čitavog projekta kao i divnoj publici koja je svojim prisustvom uveličala ovo koncertno veče“, izjavili su zadovoljno Andrej i Andrijana.

Foto: Z.S.

Кlavirski duo koji čine Andrej Cincarević i Andrijana Božić su svoje zajedničko sviranje započeli na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na Andrejevim doktorskim studijama, sa željom da imaju što veći repertoar koji sadrži više stilskih epoha, od klasicizma do muzike 21. veka. Ovaj klavirski duo je održao celovečernji koncert u galeriji SANU, premijerno nastupao u Кripti crkve Sv. Marka pred Patrijarhom, ali i u mnogim drugim salama.

Publika u holu Svetosavskog doma, imala je priliku da čuje dela Vladimira Đendera,:

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com