KolumnaMagazin

Završeno je još jedno poglavlje NAISSUS FESTivala

Proteklog vikenda, održan je još jedan Naissus Fest, u rovovima Niške Tvrđave. Dugo očekivani festival, najavljivan i pripreman od Srpske Nove Godine, protekao je najboljem mogućem redu i organizaciji, uprkos izuzetno velikom broju posetilaca, ljubitelja elektronske muzike.

Činjenica da je reč o o festivalu koji je još u povoju, pokazan je visok nivo profesionalnosti u obezbeđivanju sigurnosti svih učesnika festivala

Ovom prilikom bih izuzetno pohvalio Nifon Security i organe javnog reda i mira na izvršenju svojih zadataka sigurnosti. Da ovo ne bi zvučaalo kao hvalospev, kako se i čini, po mom izlaganju, naravno da uvek postoji i par stvari koje se mogu naglasiti, da bi se sledeći put povelo računa.

Foto: Marko Edge

Napomenuo bih samo nedostatak vozila Hitne Pomoći, što je, po mom mišljenju od izuzetne važnosti na skupovima sa toliko učesnika. No, eto, ta stvar je zapala meni za oko drugo ne bih imao šta navesti.

Nadam se da moja observacija, neće biti protumačena sa negativnim konotacijama, već radi nadograđivanja i ostvarivanja kompletnosti istog u budućnosti.

No, okrenimo se malo festivalu i muzici. Naime, još pri ulasku u Tvrđavu u petak i subotu, video se ogroman spust omladine ka rovovima. Organizatori su izuzetno obezbedili most i okolinu iznad rova, tako danije postojalo nikakvih šansi bilo kakvom nemilom događaju. Na ulazu nije bilo zastoja oko ulaska na Fest.

Foto : Marko Edge

Staff koji je radio oko karti, kao i pretres, napominjem ponovo, izuzetno su profesionalno i sa osmesima na licu, izgurali oba dana. Što se tiče izgreda, unošenja narkotika (što uvek neminovno prati ovakve događaje), nema napomene, jer u razgovoru sa organizatorima, UOPŠTE, nije bilo problema. Na silasku u grotlo, poletne promoterke su radile svoj posao, i btw usmeravale posetioce ka mestima interesovanja. Bio je tu i shop, sa zavidnim brojem obeležja festivala.

Fotografija : Novaković Č. Milan

Prvi dan je bio u znaku Techno muzike na Main stage-u. Uz podršku lokalnih dj-eva (Dimiz), ređala su se imena kao što je Kristijan Molnar, Matador, i kao šlag na torti, u svitanje, mašineriju je preuzeo nadaleko i nasve posnati Dejan Milićević, koji je očitao lekciju iz gradiva.

Drugi dan je protekao u znaku Techno i Trance muzike, na veliko oduševljenje posetilaca Fest-a. Ređala su se imena izuzetnih izvođača kao što su Andrew Meller, Francois X, TKNO, Mande …

Ukratko, izuzetan događaj koji je do temelja uzdrmao Niš i okolne gradove.

Fotografija : Novaković Č. Milan

U nadi da se opet vidimo sledeći put i slušamo izuzetne izvođače elektronske muzike,
SVE najbolje …

Autor:
Novaković Č. Milan

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com