DruštvoVirus Korona

Zvanični podaci za NIŠ: Blizu 300 hospitalizovano, novoobolelih 97 a ima i dece

Na sajtu niškog Kliničkog centra objavljeni su u podne najnoviji podaci vezani za novootkrivene i pacijente koji se leče od posledica zaražavanja koronavirusom.

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 291 pacijenata. Kod 97 pacijenata, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, šest je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor, piše na sajtu niškog Kliničkog.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 124 pacijenata. Kod 9 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 170 pacijenata. Kod 81 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 63 pacijenata. Kod 53 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com